*Nettavisen* Sport.

Moldes Champions League-forbannelse

BOM, BOM, BOM: Harmeet Singh misbrukte Moldes andre straffespark i kvalifiseringskampen mellom Molde og Dinamo Zagreb på Aker Stadion.

BOM, BOM, BOM: Harmeet Singh misbrukte Moldes andre straffespark i kvalifiseringskampen mellom Molde og Dinamo Zagreb på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Champions League-drømmen brast for Molde.

04.08.15 21:40

MOLDE - DINAMO ZAGREB 3-3 (sammenlagt: 4-4):

I 2012 ble Molde sendt hodestups ut av Champions League-kvalifiseringen etter at Magne Hoseth bommet på et avgjørende straffespark på overtid.

Tre år etter gjorde straffeforbannelsen seg igjen gjeldende for de blåkledde.

For i løpet av den første omgangen bommet både Ola Kamara og Harmeet Singh fra krittmerket. Bedre ble det ikke da gjestene brukte fem minutter på å sette tre baller i nettet bak Moldes sisteskanse.

Molde reduserte imidlertid to ganger og før utligningen kom kvarteret før slutt. Det skapte stor spenning i sluttminuttene, men det ble likevel til ingen nytte. Champions League-drømmen ble igjen knust for moldenserne som røk ut på bortemål.

- Det er det bitreste jeg har vært med på på en fotballbane noensinne. Jeg vet ikke hva jeg tenker etter denne kampen her. Det var en merkelig fotballkamp. Vi svingte fra det håpløse til det nesten geniale synes jeg. Det er bare så jævlig at vi ikke får betalt, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til TV 2.

Straffebom
Molde startet bra på eget gress og kom seg til et par halvsjanser i åpningsminuttene.

Etter syv minutter fikk de også kampens første straffespark da Kamara ble lagt i bakken innenfor 16-meteren.

Kamara tok straffen selv, men sendte den himmelhøyt over tverrliggeren til Eduardo i gjestenes mål.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Det er mange, mange år siden jeg bommet på straffe sist. Jeg følte meg egentlig sikker da jeg gikk fram, sier Kamara til Moldes nettside.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

STRAFFEBOM: Moldes Ola Kamara sendte ballen langt over Dinamo Zagrebs mål fra krittmerket. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Tre raske mål
Straffebommen skulle vise seg å bli meget kostbar for hjemmelaget. For like etter gikk gjestene opp i føringen.

Martin Linnes klønet det til med et tilbakespill og Marko Pjaca fikk snappet den opp og sendt den forbi Horvath i Molde-buret.

I løpet av de neste fem minuttene raknet det helt for de blåkledde.

Først fikk Arijan Ademi legge på til 2-0 etter at Molde ikke klarte å klarere, deretter sendte Marko Rog gjestene opp i en 3-0-ledelse to minutter senere.

Ny straffebom
Etzaz Hussain reduserte for Molde med et nydelig skudd like før hvilen. Fra langt holdt klinket midtbanespilleren ballen i nota.

På overtid i førsteomgang fikk vertene en ny straffe. Denne gangen var det Singh som fikk prøve seg fra krittmerket.

Det hjalp lite for heller ikke han maktet å lure ballen forbi Dinamo Zagrebs sisteskanse.

Rødt kort og utligning
Mohamed Elyounoussi ga fornyet Molde-håp da han reduserte på straffe i det 52. minutt.

Spissen satt straffesparket sikkert nede i det høyre hjørnet, og sørget for at laget brøt den elendige straffestatistikken.

Et heltent Molde-lag jaktet flere mål, men dessverre for de blåkledde kokte det over for Vegard Forren. Midtstopperen gikk for stygt inn i en takling og fikk sitt andre gule kort for kvelden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

UTVIST: Moldes Vegard Forren fikk det røde kortet av dommer Michael Oliver. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Med ti mann reduserte imidlertid Molde. For Eirik Hestad fikk lagt inn foran mål der Kamara kom stormene og fikk sendt ballen i nettet. Dermed sto det 3-3 på Aker Stadion.

Røk ut
Flere mål ble det ikke i Molde, dermed røk laget ut på bortemål etter en fantastisk opphenting.

Fremdeles Europa-håp
Molde har fremdeles mulighet til å ta seg til et gruppespill i Europa.

For de regjerende seriemesterne går nå videre til Play off i Europa League. Tar de seg videre over to kamper der venter gruppespillet.

Torsdag spiller Rosenborg, Odd og Strømsgodset sine returoppgjør i sin vei til et eventuelt gruppespill i Europa League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.