RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GLIPP x 2: Raheem Sterling spilte ikke sin beste kamp i Manchester City-drakta mot Monaco. Her fortviler kantspilleren etter et av flere baklengsmål som burde vært unngått.
GLIPP x 2: Raheem Sterling spilte ikke sin beste kamp i Manchester City-drakta mot Monaco. Her fortviler kantspilleren etter et av flere baklengsmål som burde vært unngått. Foto: David Klein (Pa Photos / NTB scanpix)

Monaco sendte Manchester City ut av mesterligaen

Sist oppdatert:
En spiller får spesielt krass kritikk etter at City mislyktes igjen.

MONACO - MANCHESTER CITY 3-1,
6-6 sammenlagt

Manchester City er overraskende ute av Champions League etter å ha tapt over to kamper mot Monaco. Monegaskerne vant 3-1 onsdag. Det var akkurat nok til å avansere til kvartfinalene på bortemålsregelen.

Ved to av baklengsmålene ble Citys Raheem Sterling stående igjen å glo utenfor egen 16-meter mens Monacos målscorere fikk vandre fritt inn i feltet.

I Viasats studiosending etter kampen var ekspert Petter Veland nådeløs mot Sterling. Lynvingen fikk gjennomgå for manglende markeringvilje da Tiemoué Bakayoko scoret Monacos avgjørende tredjemål.

- Hvorfor i alle dager blir Sterling stående der? Hvis han følger løpet til Bakayoko, så er det ikke sikkert at han forhindrer scoring, men han gjør det i alle fall vanskeligere, påpekte Veland.

- Raheem Sterling bør få gå eller løpe til Nice og ta rutefly hjem og ikke sitte på med charterfly i kveld, fortsatte han.

Se Petter Veland slakte City-stjernens svikt i videovinduet over.

Monaco-trener Leonardo Jardim manglet både toppscorer Radamel Falcao og den viktige midtstopperen Kamil Glik til returkampen. Likevel tok klubben fra det lille fyrstedømmet seg videre etter å ha scoret flere bortemål i de to oppgjørene.

Dermed er Leicester smått senasjonelt eneste engelske lag i mesterligaens kvartfinaler.

- Burde klart det

City-midtstopper John Stones forsøkte å forklare fadesen i et intervju vist på Viasat.

- Hvis jeg visste hvorfor så tror jeg vi hadde vunnet kampen. Stemningen i garderoben er veldig lav nå. Vi mener vi burde klart å gå videre til den neste runden. Vi må se på den første omgangen. De var det beste laget og vi var ikke oss selv i det hele tatt, sa Stones.

- De to målene tidlig i kampen tok livet av oss. Vi var ikke solide nok i noen av de to boksene. Det er det alt handler om. Vi vet vi må ut i andre omgang og forsøke. Det gjorde vi, men jeg synes ikke resultatet gir et riktig bilde av kampen, i hvert fall ikke i den andre omgangen, fortsatte Stones.

Se høydepunktene fra Monacos råsterke snuoperasjon over.

Å bli slått ut i åttedelsfinale er utvilsomt en kjempefiasko for storsatsende Manchester City og manager Guardiola. City har vunnet seks titler i engelsk fotball siden 2011, men har aldri lykkes med å kjempe om det gjeveste europacuptrofeet.

Leroy Sané så en stund ut til å redde skinnet til City da han reduserte Monacos tomålsledelse drøyt midtveis i andre omgang. Men Monaco slo tilbake da Tiemoué Bakayoko nikket hjemmelaget foran igjen i 77. spilleminutt.

Derfra og ut klarte ikke Guardiolas menn å svare.

UTE: Pep Guardiola fikk ikke fart på Manchester City-spillerne da den engelske storklubben ble sendt ut av Champions League mot Monaco.

Kanonstart

Det ble spådd forrykende angrepsfotball og mange mål allerede før onsdagskveldens returmøte mellom Monaco og Manchester City i Champions League.

Det var kanskje ingen overraskelse med tanke på at City hadde med seg en 5-3-ledelse fra første åttedelsfinale i England. Men før pausen var det bare hjemmelaget som levde opp til forventingene.

Stjerneskuddet Kylian Mbappé (18) markerte seg tidlig etter et svakt balltap fra Fernandinho på gjestenes halvdel. Bare en glimrende redning fra keeper Willy Caballero hindret scoring allerede etter åtte minutter.

Det skulle likevel ikke ta mange sekundene før ballen lå i nettet. Den påfølgende corneren ble ikke klarert mer enn noen meter utenfor 16-meteren av City.

STOR OMGANG: Fabinho (til venstre) og Kylian Mbappé kunne feire hvert sitt mål i en førsteomgang der Manchester City ble helt utspilt.

Etter kjapt kombinasjonsspill fant Bernardo Silva samme Mbappé helt ledig ved første stolpe. 18-åringen styrte inn 1-0 fra kort hold og stemningen på lille Stade Louis II tok helt av.

Tre Monaco-spillere sto i offsideposisjon, men målscorer Mbappé var på riktig side av City-forsvaret.

Etter 29 minutter doblet Fabinho ledelsen etter et nytt flott Monaco-angrep det det glapp for gjestene i markeringene.

- Herrer mot gutter

- Det minner litt om herrefotball mot gutter. En maktdemonstrasjon, kommenterte Viasat-ekspert Rune Bratseth etter de første 45 minuttene.

Manager Guardiola hadde litt av en oppgave med å få endret på kampbildet før den andre omgangen. Utgangspunktet før andre halvdel var enkelt: Manchester City måtte ha mål for å komme seg videre til kvartfinalene.

Målet kom fra Sané, men da det engelske storlaget mistet markeringen på Bakayoko var også denne sesongens mesterligadrøm knust.

P.S: Følg oss gjerne på Snapchat!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere