REAL MADRID - ATHLETIC BILBAO 2-1:

Da det ikke ville seg for Cristiano Ronaldo, dukket Álvaro Morata opp og reddet en 2-1-seier over et hardtkjempende Athletic Bilbao.

Seieren satt langt inne for det spanske hovedstadslaget, som fremsto usikker i de bakre rekker søndag kveld.

- Det var jeg som scoret, men dette var en lagseier. Vi var ikke så briljante som ved andre anledninger, men vi ga oss ikke og ble belønnet til slutt. Jeg mener vi fortjente tre poeng i dag, sier Morata.

Da Karim Benzema sendte Real Madrid i ledelsen etter en lur pasning fra Isco etter sju minutter, kunne det virke som det gikk mot en oppskriftsmessig hjemmeseier, men Athletic Bilbao la seg ikke ned for å dø.

Forsvarstrøbbel

Bortelaget skapte problemer for et vaklende Real Madrid-forsvar ved flere anledninger og i det 28. minutt kom utligningen. Sabin Merino satte ballen forbi Navas etter at han fikk ballen av Javier Eraso.

Rett før pausen fikk Cristiano Ronaldo to gode muligheter, men misbrukte begge.

Real Madrid fortsatte å angripe på kantene på karakteristisk vis etter hvilen og tok mer og mer over etter hvert som kampen gikk.

HTML EMBED

Seks minutter før slutt falt avgjørelsen da innbytter Álvaro Morata fant nettmaskene etter et innlegg fra Gareth Bale. Det første skuddet traff keeper Gorka Iraizoz, men spanjolen pirket inn returen.

Misbrukte sjanser

Like etterpå kunne Inaki Williams reddet et poeng for Athletic da Raphaël Varane klønet det til med et svakt tilbakespill, men chippen lurte ikke Keylor Navas.

En måljagende Ronaldo fikk en lignende mulighet rett før slutt, men heller ikke han maktet å få ballen i mål. Dermed endte kampen 2-1.

- Vi kommer ikke til å få noen enkle kamper, og vi må kjempe til siste slutt. Det er beskjeden jeg gir til spillerne mine. I dag hadde vi troen og ga ikke opp da det var vanskelig, oppsummerer Real Madrid-trener Zinédine Zidane.

Seieren gjør at Real Madrid topper tabellen med 21 poeng etter ni runder. Sevilla har 20, mens Barcelona og Villarreal har 19. Atlético Madrid har 18.

Sevilla-seier

I søndagens storkamp i Sevilla stoppet hjemmelaget Atlético Madrid og vant 1-0 etter scoring av Steven N'Zonzi.

Den franske 27-åringen ble spilt fri på nydelig vis av Luciano Vietto og ble matchvinner da han satte ballen i mål alene med Atlético Madrid-keeper Jan Oblak etter 73 minutter.

HTML EMBED

Atlético Madrid hadde vunnet åtte av de siste ni kampene, men misbrukte sjansene de fikk i første omgang. Mannskapet til Diego Simeone måtte jage utligning i en enda brattere oppoverbakke etter at Koke ble utvist etter to gule kort fire minutter etter 1-0-målet.

- Jeg mener uavgjort hadde vært et mer rettferdig resultat, men Sevilla gjorde noe vi ikke klarte - å score mål. Vi spilte ikke dårlig, men det er sant at vi manglet fart og kreativitet i angrep, sa Simeone etter kampen.

For øvrig i den spanske eliteserien vant Celta 4-1 over Deportivo La Coruna tidligere på dagen, mens Malaga slo Leganes 4-0. Villarreal lå under hjemme mot Las Palmas, men snudde og vant 2-1 etter scoringer av Nicola Sansone og Cédric Bakambu etter hvilen. (©NTB)