Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Morgan Andersen tapte i sak mot to aviser

UTEN ERSTATNING: Pressens Faglige Utvalg ga ikke den tidligere klubblederen Morgan Andersen mehold i saken mot Fredriksstad Blad og VG.
UTEN ERSTATNING: Pressens Faglige Utvalg ga ikke den tidligere klubblederen Morgan Andersen mehold i saken mot Fredriksstad Blad og VG. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Fikk ikke medhold i Pressens Faglige Utvalg.

Morgan Andersen tapte saken reiste mot VG og Fredriksstad Blad.

Den tidligere Fredrikstad-lederen klaget inn avisene til Pressens Faglige Utvalg for å ha gjentatt påstandene som Aftenposten la fram om ham i en artikkel i desember 2011, skriver NRK.

I artikkelen ble Andersen beskyldt for skatteunndragelser.

Aftenpostens artikkel ble felt i PFU for manglende mulighet til samtidig imøtegåelse. Andersen mener VG og FB brukte for lang tid på å beklage sine artikler.

Klagen gjelder Vær Varsom-plakatens punkt 4.13 som lyder «feilaktige opplysninger skal rettes og eventuelt beklages snarest mulig».

PFU behandlet klagen tirsdag. De konkluderer med at ingen av mediehusene brøt punktet. De understreket av VG med fordel kunne kommet med en beklagelse.

- Man skal være raus med å si beklager. Det er Andersen som mener at det hadde vært på sin plass at han fikk en oppreisning. Det var en temmelig røff anklage, sa utvalgsmedlem Henrik Syse ifølge kanalen. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!