*Nettavisen* Sport.

Morgan oppgitt over NRK

«Og så skal vi til Ullevaal og se hvordan det gikk med Oslos minst populære eliteserielag», meldte NRK i går. Det likte ikke Lyn-direktør Morgan Andersen.

05.10.04 08:52

Uttalelsene på 4-4-2 på NRK i går kveld får Andersen til å reagere. Der ble det sagt følgende om Lyn:

«Det er en kjedelig kamp og glissent på tribunene. Jeg skjønner publikum godt, jeg, for dette er kjedelig» (Arild Andersen, reporter)

«Og så skal vi til Ullevaal og se hvordan det gikk med Oslos minst populære eliteserielag» (Reporter Gunnar Grøsland)

Lyn-direktør Morgan Andersen er misfornøyd med hvordan Lyn blir omtalt på NRK og TV 2.

- Kanskje de tjener penger på å være flåsete og useriøse, men jeg synes det er kjempesynd. For meg viser det bare at de ikke har forstått hvilket konsept de skal bygge. De er mer opptatt av å promotere egne eksperter og programledere, enn å bygge opp klubbene, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Etterlyser samarbeid
Lyn-direktøren mener slik dekning gjør det vanskeligere for Lyn og de andre Tippeliga-lagene å bygge merkevaren norsk toppfotball. Han har problemer med å forstå at tv-kanalene, som har brukt millioner på å sikre seg rettighetene til Tippeligaen, ikke har felles interesser med klubbene.

- Vi burde holdt hånd og jobbet sammen. NRK kunne fokusert på ungdomssatsingen i Lyn, at vi har flest landslagsspillere totalt i Tippeligaen, eller den positive fotballen vi prøver å spille. Dette har med profesjonalitet å gjøre, sier Andersen.

Lite profesjonelle
- De er 20-30 ganger mer profesjonelle i Sverige og Danmark. Der har klubbene og media klart å bygge merkevaren fotball, det har vi ikke klart i Norge.

Lyn-direktøren understreker at media ikke har skylden for at Lyn har få tilskuere.

- Men ved å være hånlige og poengtere til enhver tid at Lyn spiller kjedelig og har dårlig publikumstekke bedrer de ikke akkurat situasjonen, avslutter Andersen.

Uenig
Erik Strand, redaksjonssjef NRK Sport, stiller seg uforstående til kritikken fra Morgan Andersen.

- Hva en reporter melder fra arenaen, er personlig. Han skildrer det som skjer, og vi kan ikke la direktørene i fotballklubbene redigere sendingene våre, sier Strand som påpeker at begge utsagnene ovenfor er faktabaserte.

Men han kan likevel forstå at Grøsland bemerkning ble oppfattet som lite hyggelige i Lyn.

- Hvis Morgan Andersen ble støtt av dette, beklager jeg det. Vi får sette den på kontoen for uheldige bemerkninger, avslutter Strand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.