RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mork viste vei

Sist oppdatert:
NADDERUD (TV 2 Nettavisen): Molde har lenge virket fortapt, og før søndagens serierunde lå Romsdalsklubben på direkte nedrykk. Nå er situasjonen en helt annen. Thomas Mork viste vei på Nadderud.

STABÆK-MOLDE 1-3: - Vi tok et kvantesprang fra forrige kamp, og kan avgjøre alt selv nå. Vi ga oss selv stor hjelp med tanke på å berge plassen i Tippeligaen, sier Thomas Mork.

Han ble Molde-supporternes store helt da han satt inn både Moldes første og andre mål. Mork og de andre i Molde har hatt en tung uke, og 26-åringen innrømmer at det ikke har vært enkelt.

- Hadde vi tapt her i dag kunne vi rykket rett ned. Derfor var det viktig for oss å ha en optimal forberedelse. Presset den siste uka har nesten vært umenneskelig, men vi har reist oss, og det er selvsagt veldig gøy.

Kampfakta og spillerbørs

Slår Glimt hjemme
Morks første mål ble scoret i det 21. minutt da John Andreas Husøy fikk lagt inn et innlegg. 26-åringen slo til på direkten, og Jon Knudsen i Stabæk-målet kunne lite gjøre for å redde. Henning Hauger reduserte fire minutter seinere, før Mork la på til 2-1 for gjestene fem minutter før pause.

Da hadde Stabæk ført kampen, men Molde benyttet sine muligheter godt.

- Jeg synes vi jobbet veldig klokt mot Stabæk. Vi brukte de sjansene vi fikk godt, og ventet de ut. Og med seier på Nadderud klarer vi Bodø/Glimt i siste serierunde hjemme på Molde stadion, sier Molde-trener Reidar Vågnes.

- Men vi kan ikke tro at det kommer av seg selv. Vi må gjenta det vi gjorde mot Stabæk, både på trening og i den siste kampen for året. På den måten klarer vi oss, og kan spille Tippeliga-fotball også neste år, sa Vågnes som sendte en takk fra Nadderud til Aspmyra stadion.

- Jeg registrerer at Rosenborg vant over Bodø/Glimt. Vi takker selvsagt for all hjelp vi kan få, sa treneren med et stort smil.

Thomas Mork fikk stadige spørsmål om hvordan det var å score to mål i løpet av samme kamp, men 26-åringen avfeide raskt spørsmålet.

- Målene jeg scoret har ingenting å si for meg personlig, men for klubben var det veldig viktig. Nå ser vi lyst på framtiden. Vi skal slå Bodø/Glimt neste helg, smilte Mork som selv mener han ikke er noen typisk målscorer. Det synes imidlertid treneren at han burde ha vært.

- Jeg synes det er litt rart at Thomas ikke scorer mer, for han har alle forutsetninger for å være en målscorer.

Må ha seier mot VIF
Hvis stemningen i Molde-garderoben var bra, var den ditto dårlig hos Stabæk. Et blått lys brenner nå for Tippeliga-spill neste år for bærumsklubben. Skal kontrakten berges må gullkandidat Vålerenga slås neste lørdag. Status før siste serierunde er direkte nedrykk.

- Det er fortsatt opp til oss selv. Vi kan avgjøre dette hvis vi virkelig ønsker, og det skal jeg love deg at vi skal, sier Stabæk-guru Ingebrigt Steen Jensen. Han får støtte av hovedtrener Pål Berg.

- Nå må vi først bearbeide skuffelsen over å tape for Molde hjemme. Deretter må vi jobbe mot neste oppgave. Vi er i angrepsposisjon før kampen mot Vålerenga, og jeg tror de har rimelig høye skuldre i forhold til gullkampen selv. Begge lag har alt å spille for, sier Berg som satset på landslagskaptein Martin Andresen som spiss fra start.

- Martin gjorde en grei jobb, men jeg er ikke helt fornøyd med måten han spilte ballen på. Han burde ha brukt Stian Ohr på kanten mer. Da hadde vi fått flere innlegg, og dermed også flere muligheter, sier Berg.

Halvtimen før slutt satt Petter Rudi inn Moldes tredje mål. Dermed var det meste avgjort på Nadderud.

- De setter spikeren i kista på 1-3, og dermed fikk vi en meget vanskelig oppgave. Vi la om til tre forsvarsspillere, men det hjalp ikke denne gangen. Vi var for dårlige til å jobbe, og å fightet ikke godt nok, sier Berg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere