RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mormor truer Jönsson

Foto: Marius Vik (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Stabæk-helten liker svensktopper, gråter lett – og har en litt over snittet engasjert mormor.

LA MANGA (Nettavisen): - Tom Stenvoll viser landslagsklasse, sa flere Stabæk-spillere til Nettavisen under 2007-sesongen. Dit kom han ikke – i stedet mistet han backplassen til Bjørnar Holmvik, deretter til Jon Inge Høiland. Bare ni seriekamper ble det fra start i gullsesongen 2008.

Nå er Holmvik borte, og med stadig færre Stabæk-alternativ å velge mellom, ser Høiland igjen ut til å havne på sin mer foretrukne høyreback. Det betyr at venstrebackplassen er ledig – og den har Stenvoll tenkt å kapre.

- Ingen ønsker å spille en masse rekruttkamper i min alder. Jeg har mine offensive kvaliteter, i tillegg har jeg utviklet meg defensivt i en mot en-situasjoner. Jeg har fått signaler på at jeg god nok til å få spille på backen i år, sier 30-åringen offensivt.

Skulle han ikke få plassen, er det Jan Jönsson som kan få problemer.

- Jeg måtte passe på at mormor ikke fikk nummeret til Janne i fjor da jeg ikke fikk spille. Hun likte det dårlig, og kunne ikke skjønne hva treneren vår holdt på med, humrer Stabæk-spilleren.

Stabæks myke mann
Det er likevel ikke bare mormor Ruth som holder Tom Stenvoll høyt i kurs. Etter drøyt tolv år i Bærums-klubben, er det faktisk bare Roar Strand har vært lenger i en nåværende Tippeliga-klubb enn det Stabæk-legenden har vært. Ordet «lojal» kommer fort fram når man prater om Stabæks anvendelige 30-åring, men vel så fort kan ordet «myk» dukke opp.

Ingen i Stabæks spillergruppe gråter nemlig så lett som Tom Stenvoll.

- Nei, det er nok sant, jeg blir veldig lett rørt. Det har vært noen episoder i det siste. Sist sommer giftet jeg meg, og da gråt jeg nesten hele dagen, innrømmer 30-åringen.

ATTÅT-NÆRING: Tom Stenvoll jobber i 30 prosent stilling på puben Onkel Blaa.
ATTÅT-NÆRING: Tom Stenvoll jobber i 30 prosent stilling på puben Onkel Blaa.

Dansebandkongen
Og mens man i et macho fotballmiljø ofte kan være mest opptatt av hvem som har mest hår på brystet og minst nedentil, er Andenes-gutten blitt trygg nok på seg selv til å vise at det også går an å ha andre sider. Ikke engang dansebandpreferansen skammer Stabæk-spilleren seg over.

- Nei da. I bryllupet mitt hadde jeg leid inn et danseband, og jeg vet ikke om de rundt 130 gjestene var så fornøyde. Men jeg koste meg, og fremførte sågar et par låter selv på scenen. Det er lov på en slik dag, mener Stenvoll.

Drømmemannen
Bryllupsdagen på Andøya i fjor sommer går innpå andreplass på Stenvolls «Det største jeg har opplevd»-liste. På første kommer ikke overraskende fødselen til datteren Selma. Sin kone Astrid har han hatt trofast ved sin side siden han var 21, og den hardtarbeidende Stabæk-spilleren kan enkelt kalles en svigermors drøm.

Kanskje også en treners?

Tom Stenvoll har aldri ordentlig følt seg som et sikkerstikk i Stabæks førsteellever til tross for sine ti år og nesten 200 seriekamper for Bærums-laget. Likevel har han aldri slått i bordet, sutret eller kjeftet slik mange av hans Tippeliga-kolleger fort har gjort når motgangen har kommet.

Han har bare bitt tennene sammen. Knytteet skolissene. Kjempet.

Få spillere har den fandenivoldskheten som det Tom Stenvoll har, og når han først har kommet på banen, forsvinner alle hemninger.

- Jeg viser meg fra en annen side, og blir langt tøffere når jeg kommer ut på fotballbanen, forteller Stabæk-legenden.

VIL SPILLE: Tom Stenvoll har slitt med å spille seg til fast plass på Stabæk.
VIL SPILLE: Tom Stenvoll har slitt med å spille seg til fast plass på Stabæk.

Deltidsjobb på pub
Aldri rå eller ufin, men knallhard og hardtarbeidende. Akkurat som han er det også utenfor banen. Nylig gikk han faktisk inn i en 30 prosents stilling som arrangementsansvarlig for Stabæk supporternes vannhull Onkel Blå.

- Jeg synes det er utrolig givende. Ennå har jeg ikke bestemt meg for hva jeg skal gjøre når karrieren er slutt. Jeg har et b-kurs, men vet ikke om jeg etter hvert skal forsøke meg som trener. Derfor har jeg også tatt noe utdannelse ved siden av fotballen, og er både DPH-kandidat i IT, samtidig som jeg har tatt noen administrative fag.

- Det gir meg litt flere bein å stå på, medgir Stenvoll.

- Fantastisk klubb
Foreløpig er det likevel Stabæk-beina som skal brukes mest, og det er ingen tilfeldighet.

- Jeg er utrolig takknemlig for det jeg har fått oppleve i Stabæk, og jeg har hatt veldig mye moro her.

- Selv om jeg som nordlending aldri kan bli noen ”Bærums-soss”, har jeg fått utrolig mange venner i Stabæk-miljøet. Det er en helt fantastisk klubb, skryter venstrebacken. Ja, hvis bestemor får det som hun vil, da.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere