RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FERDIG: Morten Olsen gir seg som dansk landslagssjef etter 15 år.
FERDIG: Morten Olsen gir seg som dansk landslagssjef etter 15 år. Foto: Finn Frandsen (Ap)

Morten Olsen gir seg umiddelbart som dansk landslagssjef

Danske fotballforbundet bekrefter nyheten.

Som følge av tapet mot Sverige gir landslagstrener Morten Olsen seg etter 15 år med trofast tjeneste. Det var ventet at Olsen kom til å gi seg i 2016, men etter at EM glapp i playoff mot Sverige så har Olsen fremskyndet de planene med et år.

Olsen fortalte danske media etter kampen at det nå ville være kona som satt med vetorett rundt hans fremtid, men at han «tror han vet hennes valg». Kort tid etter bekreftet det danske fotballforbundet at Olsen har gitt seg.

- Jeg har stor respekt for Morten og hans resultater. Det er viktig for både Morten og jeg at avslutningen på hans flotte karriere i dansk fotball skjer på en verdig og ordentlig måte, sier Jesper Møller, formann i det danske fotballforbund.

- Midt i skuffelsen ønsker jeg å rette en stor takk til Morten Olsen for han 15 år og 166 landskamper som trener, og hans 102 landskamper som spiller. Morten har gjort en fantastisk og helt unik innsats for dansk fotball og skal ha stor heder for landslagets mange flotte resultater i hans tid som spiller og trener, sier Møller videre.

Olsen ledet Danmark til VM-sluttspill i 2002 og 2010, samt EM-sluttspill i 2004 og 2012. Nå starter Danmark jakten på en ny landslagssjef der kjente navn som Åge Hareide og Ståle Solbakken tidligere er blitt nevnt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere