Det bekrefter den italienske klubben i en melding fredag.

Thorsby kommer til å spille i Heerenveen ut sesongen, før Sampdoria-kontrakten trer i sommer. Den nye kontrakten binder ham i utgangspunktet til Sampdoria frem til 30. juni 2023.

- Jeg er veldig glad og fornøyd med at alt har gått i orden. Det har vært en del interesse fra ulike steder, men å spille i Italia har vært en drøm lenge og var førsteprioritet, skriver Thorsby i en tekstmelding til Nettavisen.

22-åringen startet seniorkarrieren i Stabæk, før han gikk til nederlandske Heerenveen i 2014. Nå skal han i utgangspunktet spille i den nederlandske klubben ut sesongen før han setter kursen mot Genova.

- Sampdoria har fulgt meg over en lengre periode, og da de viste så tydelig interesse følte jeg det var et veldig riktig og naturlig steg videre. De spiller også på en måte som passer meg godt, og har en tydelig plan på hvordan skal bruke meg, forteller Thorsby.

Midtbanespilleren forteller at han gleder seg til å ta fatt på Serie A-eventyret, men påpeker samtidig at fokuset ligger på nederlandsk fotball frem til sesongslutt.

- Jeg konsentrerer meg foreløpig om å avslutte sesongen på best mulig vis for Heerenveen.

Sampdoria ligger på sjuendeplass i Serie A for øyeblikket.