Mos klar for spisskamp

Foto: Erlend Aas / Scanpix

Mustafa «Mos» Abdellaoue er på vei tilbake etter skade – og vil kjempe med nebb og klør for spissplass i FC København.

28.09.12 13:36

24-åringen forlot Vålerenga til fordel for den danske storklubben tidligere i år – og står så langt bokført med fire mål på 14 kamper for københavnerne. De siste ukene har imidlertid en skade plassert spissen på sidelinja.

Nå er Mos på full fart tilbake – og fjorårets toppscorer i eliteserien er klar for å kjempe seg tilbake til FC Københavns startoppstilling.

– Målet er å få mest mulig spilletid og tilrive meg en fast plass på laget. Det er selvfølgelig vanskelig, for det er mange gode konkurrenter, sier Mos til tipsbladet.dk.

Stjerneskuddet
Det siste har 24-åringen så definitivt rett i. FCK har et knippe meget gode spisser – og med Abdellaoue på sidelinjen har ytterligere en slått ut i full blomst.

19 år gamle Andreas Cornelius er så langt årets stjerneskudd i Superligaen, og står bokført med formidable ni mål på ti kamper. I Europa League-debuten mot Molde nylig tegnet han seg også på scoringslista.

Veien tilbake til startoppstillingen synes dermed en smule lang for Mos. Det er 24-åringen også klar over selv.

– Det er tøff konkurranse, det har det alltid vært. Men jeg har bevist at jeg håndterer nivået, påpeker han – og får følgende attest av trener Ariel Jacobs.

– Mos hadde en kjempegod start på forsesongen. Han spilte mye og scoret mye. På grunn av konkurransen om plassene i angrepet fikk han så problemer, og nå har han i tillegg vært skadet, sier belgieren.

Sterk start
Det positive for Abdellaoue er at lårstrekken som har plaget ham de siste ukene, snart synes å være leget.

– Den har blitt bedre. Jeg begynner å løpe litt i neste uke – og håper å trene litt med ball i slutten av uka, sier han.

FC København har åpnet årets sesong meget solid. Ti kamper uten tap gir tabelltopp – fire poeng foran Aalborg.

Lørdag krysser københavnerne Storebæltsbroen for å jakte nye poeng i bortekampen mot Jylland-klubben AC Horsens. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.