*Nettavisen* Sport.

Mos senket «sine egne»

Foto: Alexander Andersen/Scanpix

Scoret to ganger mot Vålerenga.

17.07.11 23:18

TROMSØ - VÅLERENGA 4-1:

Vålerenga har slitt med å score mål denne sesongen og før søndagens møte med Tromsø på Alfheim hadde laget kun nettet 17 mål på 15 kamper.

Martin Andresen valgte å sende spisstalentet Mostafa Abdellaoue på lån til Tromsø i vinter, men den beslutningen angrer han nok en smule nå.

Broren til landslagsspiss Mohammed Abdellaoue har nemlig vært tidvis strålende for «Gutan» og også i søndagens møte ble spissen helt sentral.

- Spesielt
22-åringen vartet opp med to scoringer og én målgivende pasning i møtet med «sine egne» og sørget med det for at Vålerenga måtte reise tomhendte hjem til hovedstaden.

- Det var moro. Det er moro å score mål, men det er jo selvfølgelig spesielt å score mål mot Vålerenga, sier Mos til TV 2.

Tromsø-trener Per Mathias Høgmo var også strålende fornøyd med leiesoldaten fra Oslo.

-Vi fikk en målgjører og en spiss som har gitt oss mye. Det er det ingen tvil om. I tillegg er han veldig hardtarbeidende og en god førsteforsvarer, sier han til TV 2.

Totalt scoret laget fra Nord-Norge fire ganger på eget gress, mens gjestene kun fant nettet ved en anledning.

30 sekunder
Det åpnet med et brak på Alfheim. Allerede etter 30 sekunder lå den første ballen i nettet.

Luton Shelton sto bak forarbeidet og slo perfekt inn fra kanten. Inne i feltet ventet ingen ringere enn Bojan Zajic, som stanget kula i nettet bak Robin Malmqvist.

Tromsø lot seg imidlertid ikke påvirke av den tidlige kalddusjen og like etter var Thomas Drage nær ved å utligne. Ungguttens heading gikk like utenfor målet.

Vertene hadde mer krutt på lager og etter et kvarter skulle det lykkes. Mostafa Abdellaoue spilte fram til Steffen Nystrøm. Spissen fikk med seg ballen og vippet den over Lars Hirschfeldt.

Og bare åtte minutter senere var det duket for ny scoring. En corner fra Thomas Drage havnet på hodet til Magnus Andersen. Han headet inn sitt første tippeligamål i karrieren.

Mot tampen av første omgang var Yssouf Koné nær ved å utligne, da han trikset opp ballen og brassesparket den hardt i tverrliggeren, men ved halv tid sto det likevel 2-1 til vertene.

Luton Shelton pådro seg for øvrig en skade i løpet av første omgang og måtte forlate banen. Det var nettopp Koné som kom inn for den jamaicanske lynvingen.

Mos scoret to
Andre omgang åpnet i samme spor som den første - med scoring.

Og nok en gang var det Tromsø som fant nettet. Sergine Kara Mbodj slo et smart frispark til Mostafa Abdellaoue, som kontrollert satte ballen i nettet.

Abdellaoue er som kjent utleid fra nettopp Vålerenga til Tromsø denne sesongen og den unge spissen har gjort sine saker meget bra i Nord-Norge.

Gjestene fra Oslo ga imidlertid ikke opp og etter 65 minutter var Harmeet Singh nær redusering. Midtbanemannen banket til fra rundt 15 meter, men Malmqvist var patent.

I stedet var det «Mos» og Tromsø som skulle punktere oppgjøret drøye 20 minutter før slutt. Tromsø rullet opp og et innlegg fra høyre havnet på hodet til Abdellaoue.

Spissen gjorde ingen feil i lufta og stanget inn kveldens fjerde Tromsø-mål bak Lars Hirschfeldt.

Dette betyr at Tromsø fortsatt har bra heng på Molde i gullkampen. Tre poeng søndag betyr at «Gutan» står med 29 poeng og ligger tre bak laget fra rosenes by.

Vålerenga på sin side har hatt en småtung sesong og tapet i Nord-Norge betyr at osloklubben ligger som nummer ni på tabellen, med sine 21 poeng.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag