*Nettavisen* Sport.

Mot nye høyder i 7. divisjon

Foto: AFP/Scanpix

Den svenske olympiamesteren i høyde, Stefan Holm, er tilbake på idrettsbanen – som fotballspiller.

Oslo (ANB): Og 33-åringen er fullt på høyde med sine lagkamerater, som nå kan glede seg over å ha fått en bra forsterkning foran en ny sesong i 7. divisjon, avdeling Värmland.

For da Stefan Holm gjorde comeback i sin moderklubb Östra Deje etter 18 års fravær, slo han ut i full blomst fra første stund.

Han scoret like godt det første målet da laget hans nedsablet Olsäter med 6-1 på bortebane i generalprøven foran seriestarten i 7. divisjon.

Gavepakke
– Noe drømmemål var det vel ikke akkurat, bemerker Holm med et smil overfor Nya Wermlands-Tidningen.

– Sant å si var det en gavepakke fra en av lagkameratene, som kunne ha gjort målet selv men var hyggelig og overlot ballen til meg. Men uansett var jeg jo på rett plass til rett tid, sa høyrekanten etter sitt drømme-comeback på fotballbanen.

Der har han ikke utfoldet seg siden han var 15 år. I mellomtiden har han lagt bak seg en glitrende karriere som høydehopper, med OL-gull fra Aten i 2004, fire VM-gull, to EM-gull og et 20-tall svenske mesterskapsgull i spesialøvelsen. Men etter OL i Beijing i fjor takket han for seg på friidrettsbanen.

Noe annet enn høyde
En masse trening de 20 siste årene til tross, kjente veteranen fotballkampen godt i kroppen etterpå.

– Jeg er mer sliten nå enn etter en høydetreningsøkt. Jeg løp fram og tilbake på kanten hele kampen, og hadde jo dessuten en back å hanskes med. Ganske forskjellig fra det å hoppe høyde, gliste Stefan Holm, som nå ser fram til seriepremieren mot Skoghall 2 førstkommende søndag.

Selv bidro han kraftig til at Östra Deje går til serieåpningen med en solid porsjon selvtillit ... (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.