Gå til sidens hovedinnhold

Mottar trusler etter Ramadan-uttalelser

- Om det skjer noe med meg er det journalistenes feil, sier José Mourinho.

Inters frittalende manager José Mourinho er igjen ute i hardt vær. Denne gangen er det muslimer i Italia som er rasende på portugiseren, etter Mourinhos kommentarer angående Ramadan på fredag.

Da uttalte Inter-manageren at lagets ghanesiske spiller, Sulley Muntari, antakeligvis manglet energi i 1-1-kampen mot Bari i forrige uke, fordi spilleren fastet som følge av den månedslange Ramadan-feiringen.

Den kommentaren falt ikke i god jord hos muslimske ledere, og ifølge stv.tv skal det ha blitt postet flere trusler mot José Mourinho på forskjellige internettsider den siste uken.

- Journalistenes ansvar
Den tidligere Chelsea-manageren mener imidlertid han ikke har sagt noe galt, og legger skylden på media.

- Hvis noe hender meg, vil det være deres ansvar, sier Mourinho til journalister i forkant av byderbyet mot Milan på lørdag.

- Situasjonen rundt Muntari er deres ansvar, jeg vet hva jeg sa. Jeg sa: «Man kan ikke kritisere Muntaris avgjørelse, fordi det er et spørsmål om tro og religion.», fortsetter han.

Mourinho hevder at han fullstendig respekterer at Muntari følger sin religions høytider.

- Jeg har aldri sagt Muntari må glemme troen sin. Dersom noen i det muslimske samfunnet er irriterte over meg, er det deres skyld, forklarer manageren overfor journalistene.

- Komplett lag
Fjorårets italienske ligamestere åpnet med et noe skuffende 1-1-resultat mot Bari, og spenningen er stor før lørdagens batalje mot byrival Milan på San Siro.

Siden forrige kamp har Inter imidlertid hentet inn Wesley Sneijder fra Real Madrid, noe den portugisiske sjefen sier seg godt fornøyd med.

- Sneijder kompletterer laget mitt, hevder Mourinho.

- Jeg ønsket meg en midtstopper, en midtbanespiller, en playmaker og en angriper. Nå er alle på plass, fortsetter han, og sikter til Lucio, Thiago Motta, Sneijder og spissene Diego Milito og Samuel Eto'o.

- Kom for sent
Men manageren er ikke overbegeistret for hvor lang tid det tok å få spillerne på plass.

- Det er en skam at de ikke var her i oppkjøringstiden, mener han.

- Det ville vært fantastisk å ha halvannen måned med forberedelser. Det er et lag med stort potensial, mener han.

Kampen mellom Inter og Milan starter klokken 20.45 lørdag kveld.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger