*Nettavisen* Sport.

Møtte med politiet i «Gunnarsson»-saken

Foto: Scanpix/Trond Reidar Teigen

Det har i alle fall ikke blitt mindre aktuelt å starte etterforskning, sier politiet.

14.11.11 18:26

Påtalenemnda i Norges Fotballforbund hadde mandag et møte med politiet i forbindelse med overgangssaken til Veigar Páll Gunnarsson.

Dette bekreftes overfor TV 2 av Gro Smogeli, som er leder for finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt.

Politiet opplyser videre til kanalen at det ikke har blitt mindre aktuelt å starte etterforskning i saken etter møtet.

- Asker og Bærum politidistrikt og Oslo politidistrikt har hatt et møte med påtalenemndas leder for å høre litt om bakgrunnen for saken, hvilke vurderinger de har gjort og hvordan saken eventuelt skal videreføres i idrettens egne utvalg, sier Smogeli.

- Det er interessante ting, men vi vil i første omgang avvente til torsdag. Klubbene har en tilsvarsmulighet i forhold til innstillingen til påtalenemnda. Etter det vil vi foreta en endelig avgjørelse om hva vi gjør. Det er ting som kanskje kan tyde på at Asker og Bærum politidistrikt vil bli det politidistriktet som vil vurdere en etterforskning, sier Smogeli.

Torsdag er det siste frist for klubbene å komme med tilsvar til påtalenemndas innstilling i den mye omtalte Gunnarsson-saken.

Påtalenemnda har lagt ned påstand om å straffe Stabæk Fotball en bot på 500.000 kroner og Vålerenga på 350.000 kroner.

Styreleder i Stabæk, Erik Loe, er innstilt til en straff med tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 18 måneder.

Sportslig leder Inge André Olsen innstilles til samme straff, mens Vålerengas sportslige direktør, Truls Haakonsen, innstilles til tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 12 måneder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.