Gå til sidens hovedinnhold

- Mounir har størst potensial i Norge

Kåre Ingebrigtsen mener sin nye landslagsmann kan bli landets beste back.

Tirsdag offentliggjorde Egil Drillo Olsen sin første landslagstropp på nesten 11 år. Og på sedvanlig vis hadde den rutinerte treneren funnet plass til en og annen overraskelse i 20-mannstroppen.

I manges øyne var nok kanskje Bodø/Glimts Mounir Hamoud den aller største. Backen hadde en solid sesong for nordlendingene i 2008, men har så langt ikke vært nevnt i landslagsdiskusjonen.

Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen er imidlertid ikke spesielt overrasket over at 23-åringen nå er funnet verdig en plass blant våre beste menn. Han mener uttaket er både klokt og riktig av Drillo.

- Jeg ble litt overrasket, men mener at uttaket er helt riktig. Jeg mener Mounir er den backen med størst potensial i Norge. Tom Høgli har også vært bra, det er ikke tvil om det, men Mounir har større potensial, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

- Ekstrem hurtighet
Den tidligere Rosenborg-helten peker først og fremst på at Hamoud har ekstreme ferdigheter. Tidligere har Drillo uttalt at han er svak for nettopp slike spillere.

- Styrkene hans er først og fremst ekstrem hurtighet og at han er veldig god en mot en. Jeg har et håp om at han i løpet av de nærmeste landskampene kan spille seg til fast plass på laget, forteller Glimt-treneren.

For Hamoud selv, skal uttaket imidlertid ha kommet veldig uventet. Kåre Ingebrigtsen tror ikke at oslogutten hadde de helt store forhåpningene i forkant.

- Jeg har jo pratet med Mounir i dag, og han ble veldig overrasket selv. Han visste vel ikke engang at det var uttak til landslaget i dag. Så det var absolutt en gladnyhet.

- Veldig viktig for oss
Bodø/Glimt har den siste tiden slitt voldsomt med økonomien, men til tross for de begrensede midlene har gulltrøyene likevel levert svært gode sportslige resultater.

- Er dette uttaket en ekstra fjær i hatten for dere?

- Det er selvfølgelig viktig for oss å få med folk på landslaget. Trond Olsen ligger også i vannskorpen til å bli tatt ut denne gangen, forteller Ingebrigtsen.

- Hva sier dette om Bodø/Glimt som klubb?

- Dette viser først og fremst at det jobbes bra i Glimt. Vi utvikler gode spillere, og det er viktig for oss. Da tenker kanskje også andre spillere at det er smart å gå til Bodø/Glimt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter