Mourinho: - Den beste keeperen i verden

Foto: Getty Images / All over press

Chelsea-manageren tror samtidig at Mark Schwarzer vil motivere Petr Cech til å bli enda bedre.

13.07.13 13:10

Chelsea-manager José Mourinho sier han tror 40 år gamle Mark Schwarzer vil motivere Petr Cech, som han fortsatt mener er verdens beste keeper.

Mourinho sier også at Schwarzer vil ta med seg masse verdifull erfaring inn i laget som spiller på Stamford Bridge, og han legger til at Schwarzer betyr en ekstra sikkerhet for Chelsea kommende sesong.

Den australske landslagskeeperen skrev svært overraskende under for Chelsea sist uke etter å ha vært i kontakt med både John Arne Riises Fulham og Middlesbrough. Han satte seg på flyet for å bli med på Chelseas sesongoppkjøring i Asia med en gang kontrakten var i orden.

- Jeg har alltid sagt at Petr Cech er den beste keeperen i verden, men også han trenger konkurranse for å utvikle seg videre. Vi trenger også den sikkerheten som ligger i å ha en god annenkeeper, og alle trenger ekstra motivasjon, sier Mourinho.

- Schwarzer vil passe perfekt inn i laget vårt, slik det er nå, og det er viktig at han har masse erfaring, legger Chelsea-sjefen til.

Schwarzer som kom til Chelsea på en såkalt fri overgang, har skrevet en ett års kontrakt med den engelske eliteserieklubben. Han skal være i Chelsea til etter fotball-VM i Brasil neste år. Til det mesterskapet er allerede Australia kvalifisert, og Schwarzer har en soleklar plass i VM-troppen til Socceroos.

Det er også klart at den australske landslagssjefen Holger Osieck har velsignet Schwarzers overgang til Chelsea, selv om han er innforstått med at australieren ikke kommer til å få enormt med spilltid i Chelsea. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.