*Nettavisen* Sport.

Mourinho: - Jeg er veldig fornøyd

FORNØYD: José Mourinho bedyrer at han er veldig fornøyd med poenget på Old Trafford, til tross for at seieren glapp i siste sekund. Foto: Phil Noble (Reuters)

Manchester United reddet poeng langt ut i overtiden mot Chelsea.

26.10.14 19:31

MAN. UTD - CHELSEA 1-1:

Det så lenge ut til at Chelsea skulle vinne storkampen mot Manchester United på Old Trafford takket være en scoring i andre omgang av Didier Drogba.

Men tre minutter på overtid sendte Robin van Persie hjemmelaget til himmels med en uhyre dramatisk utligning.

Dermed endte det 1-1 på Old Trafford etter en avslutning på kampen som trolig sørger for triplet omsetning på de fleste puber i Manchester utover kvelden.

Fornøyd Mourinho?
Men Chelsea-manager José Mourinho bedyrer at det sene målet ikke ødelegger stemningen.

- Jeg er fornøyd, veldig fornøyd. Laget mitt spilte en fantastisk kamp, og det er ikke enkelt å spille mot Manchester United på Old Trafford, sier Mourinho i et TV 2 sendt intervju.

Han sender samtidig et stikk til hjemmelagets manager Louis van Gaal, som han tidligere har jobbet tett med.

- Det er ikke lett å spille her, mot et lag som ligger kompakt defensivt og satser på kontringer. Jeg synes vi var fantastiske, og særlig i andre omgang. Da var prestasjonen vår toppklasse, mener portugiseren.

Resten av Premier League jubler trolig for scoringen som gjør at Chelsea-overtaket ikke fortsetter å vokse.

- Dette er et stort mål. For Manchester United, for van Gaal, for Premier League, konstaterer tidligere England-spiss Gary Lineker etter kampen.

- Rettferdig
Etter ni runder har United nå tatt 13 poeng og ligger på åttendeplass. Chelsea leder med 23 poeng, men går neppe fornøyd ut av Old Trafford etter at seieren glapp.

- Vi lå under 0-1 på hjemmebane i det 93. minutt. Da føles det veldig bra å score. Vi skapte flest sjanser og kunne ha vunnet, men det er et rettferdig resultat. Jeg har blandede følelser nå, sier Robin van Persie i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

- Kan dere ta igjen Chelsea på tabellen?

- Ja, det er bare spilt ni eller ti kamper, og vi er ikke engang halvveis, svarer spissen.

Manager van Gaal mener også at United burde ha vunnet kampen.

- Det er samme sangen om igjen. Vi skaper mange sjanser, men bør score på sjansene. Chelsea scoret først, og da blir det mye vanskeligere for oss, for de spiller med ballbesittelse. Men ti minutter etter målet hever vi oss, og jeg synes vi fortjener det siste målet. Men vi kunne ha vunnet, sier nederlenderen.

Klikk på bildet for å forstørre.

HELTEN: Robin van Persie reddet Manchester United. Foto: Jon Super (Ap)


Slakter van Gaal
Premier League-profil Robbie Savage er likevel ikke fornøyd med manager Louis Van Gaal etter de ni første rundene.

- Du kan si at de er et lag i endring, men kikk på West Ham og Southampton og hvor bra de gjør det. Folk må snart begynne å stille spørsmål om hva som skjer i denne fotballklubben nå, sier Savage ifølge BBC.

Van Gaal har tidligere uttalt at United kan hente inn forspranget til Chelsea allerede denne sesongen. Tullball, mener Savage, som faktisk har en fortid som juniorspiller i Manchester United.

- Chelsea gjør til tider narr av et United-lag som kostet 150 millioner pund å sette sammen - minst. Det er ikke bra nok, mener Savage.

- Ingen unnskyldning
Chelsea måtte klare seg uten sin Premier League-toppscorer på Old Trafford, for en skadd Diego Costa rakk ikke kampen og måtte følge dramatikken fra tribuneplass. Også United slet med skader, og Phil Jones og Radamel Falcao måtte overraskende trekke seg fra oppgjøret, mens Wayne Rooney soner suspensjon.

- Chelsea spilte ikke med Diego Costa i dag, så det er ikke en unnskyldning at United måtte klare seg uten Radamel Falcao og Wayne Rooney. Jeg sa før kampen at United-fansen kunne forvente én ting, og det var et entusiastisk lag. Men jeg er blitt skuffet. Og måten de har forsvart seg på, man kunne forventet mer, mener Savage.

Uansett ble det altså et kjærkomment poeng for United-fansen etter 92 skuffende minutter.

Klikk på bildet for å forstørre.

IKKE I FLYT: Manchester United-lokomotivet har ikke funnet takten, men reddet et sent uavgjort-resultat mot Chelsea. Foto: Paul Ellis (Afp)


Kampens første sjanse kom til hjemmelaget. Marouane Fellaini var nær å sende United i ledelsen fra kloss hold, men Chelsea fikk klarert. Minuttet senere fikk Angel Di Maria skyte på volley upresset fra 10 meter, men ballen gikk langt over mål.

23 minutter ut i kampen fikk United en ny sjanse til å ta ledelsen. Robin van Persie ble spilt fint gjennom, men Chelsea-keeper Thibaut Courtois reddet mesterlig på forsøket fra nederlenderen.

Straffe?
Minutter senere ropte Branislav Ivanovic på straffespark, og serberen mente han ble revet ned på en dødball. Reprisene viste at Chris Smalling i en kort stund deltok i bryte-VM, og Chelsea ble snytt for et soleklart straffespark av dommer Phil Dowd.

- Ivanovic scorer enkelt om han ikke blir revet overende. Elendig dømming, påpekte tidligere TV 2-profil Morten Langli på Twitter.

Klikk på bildet for å forstørre.

STRAFFE? Manchester Uniteds Chris Smalling tar omvendt krysstak på Chelseas Branislav Ivanovic, men dommeren vinker spillet videre. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)


Didier Drogba fikk sjansen i Costas fravær, og spisskjempen var nær scoring fem minutter før pause. Finalehelten fra Munchen fikk ballen 45 grader ut, men David de Gea reddet fint. Dermed sto det fortsatt 0-0 da lagene gikk til pause.

Andre omgang åpnet med et visst United-overtak. Fellaini hadde et godt forsøk fra 10 meter, men ballen ville ikke i mål.

Det ville den heller ikke for Eden Hazard, som minuttet etterpå plutselig var helt alene foran De Gea. Avslutningen var god, redningen fenomenal.

Drogba-scoring
Uansett, på den påfølgende corneren fikk bortelaget grunn til å juble. Fabregas-corneren falt ned på panna til Drogba, og spissen headet ballen kontant i mål fra syv meter. En herlig scoring, og dermed sto det 0-1 på Old Trafford.

Målet kunne minne om den berømte headingen mot Bayern München i finalen i 2012.

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET: Chelseas Didier Drogba viste at de gamle fortsatt er eldst. Foto: Jon Super (Ap)


Manchester United prøvde å komme tilbake, og fikk god hjelp. Branislav Ivanovic fikk nemlig sitt andre gule kort og ble utvist to minutter på overtid, og på det påfølgende frisparket smalt Robin van Persie inn utligningen etter at Courtois først hadde gjort en god redning.

Det endte dermed 1-1 etter en utrolig avslutning på kampen.

Chelseas neste motstander er QPR, og den kampen går av stabalen 01. november på Stamford Bridge. Manchester Uniteds neste kamp spilles dagen etter, når Manchester City venter til dyst på Etihad til nok en storkamp den engelske ligaen.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.