RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mourinho: - Jeg er veldig fornøyd

Foto: Andrew Winning / Reuters / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Londonlaget med i toppen uten å overbevise.

CHELSEA - SWANSEA 1-0:

Eden Hazard scoret det avgjørende målet da Chelsea tok tre nye poeng i Premier League med en knepen 1-0-seier mot Swansea.

- Jeg er veldig fornøyd med tre poeng og at vi holdt nullen. Vi kontrollerte kampen i 75-80 minutter, og det er veldig bra, sier Chelsea-manager José Mourinho ifølge BBC.

- Vi burde enkelt ha vunnet med to eller tre mål, legger han til.

Men hadde ikke Alvaro, som er leid inn fra Getafe, skutt rett på Petr Cech da han fikk ballen alene foran mål ti minutter før pause, kunne Chelsea fort ha gått på en smell her.

I slutten av andre omgang var det swansea som styrte ballen mest, mens Chelsea forsøkte å forsvare seg så godt som mulig og ta vare på kontringsmulighetene som kom.

Samtidig var seieren fortjent nok for Chelsea, som tross alt var det beste laget da José Mourinho for 75. gang ledet Chelsea i en ligakamp på Stamford Bridge og for 75. gang unngikk tap.

Ashley Williams storspilte i midtforsvaret til Swansea, spesielt i første omgang. Waliseren viste publikum hvorfor lag som Arsenal og Liverpool tidligere er blitt koblet til hans navn. Williams var overalt.

Nesten.

Da Eden Hazard skar inn fra venstre og fyrte av fra skrått hold, var Ashley Williams så vidt for sent ute til å blokkere skuddet. Det så ut til å overraske Michel Vorm-erstatteren Gerhard Tremmel, som lot skuddet skli forbi ham og inn i Swansea-målet.

Ledelsen var helt fortjent.

Samuel Eto'o fikk en eventyrlig sjanse til å øke til 2-0 rett etter pause, da Juan Mata slo et innlegg over en Swansea-stopper og fram til den kamerunske spissen. Eto'o gjorde en god jobb med å frigjøre seg fra markeringen, men en heller svak jobb med å avslutte angrepet. Alt han trengte å gjøre, var å styre ballen utenom Tremmel. Det klarte han ikke.

Selv om Chelsea levde farlig på tampen av matchen, endte det med seier og tre poeng.

Chelsea er nå oppe i 37 poeng og henger godt med i tittelkampen. Neste utfordring kommer søndag 29. desember, da Liverpool venter på andre banehalvdel.

Se tabellen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere