Mourinho: - Kan ikke bare tape og tape

Chelsea-manager José Mourinho frykter de psykologiske effektene av et nytt tap i mesterligaen.

Chelsea-manager José Mourinho frykter de psykologiske effektene av et nytt tap i mesterligaen. Foto: Darren Walsh (Pa Photos)

Chelsea-manager José Mourinho frykter de psykologiske effektene av et nytt tap i mesterligaen.

19.10.15 14:19

Tirsdag venter det bortekamp mot Dynamo Kiev i den ukrainske hovedstaden. I den forrige gruppespillkamp ble det tap for Porto, og Mourinho vil gjøre det aller meste for å unngå et nytt. Chelsea har aldri i historien tapt to kamper på rad i et gruppespill i mesterligaen.

Etter en trøblete sesongstart fikk Chelsea litt sårt tiltrengt selvtillit med 20-seieren over Aston Villa i den hjemlige serien lørdag.

I løpet av 19 dager skal Chelsea ut i seks kamper.

– Du kan ikke bare tape og tape. Da kommer de psykologiske ringvirkningene mer og mer til syne. Slikt er ikke bra. Det viktige er at vi kommer inn i en normal stim. Jeg sier ikke at vi bare skal vinne, vinne, vinne, og vinne, men få normale resultater, seirer, uavgjortkamper og et sjeldent tap. Hvis vi får det blir det en bra måned, sier Chelseas manager.

Hazard

Portugiseren har ikke vært vant til spesielt mye motgang hittil i trenerkarrieren, og for tiden er han presset fra flere hold. I helgen droppet han Eden Hazard, Gary Cahill og Nemanja Matic fra startelleveren. Til gjengjeld fikk han se at Diego Costa score igjen etter utestengelsen.

Dinamo har hatt en ekstra dag på seg til å forberede seg mot kampen, siden de fikk flyttet sin siste seriekamp fra lørdag til fredag.

– Vi har tapt 24 timer der, og det samme gjorde vi mot Porto. Vi må kompensere for det, og måten å gjøre det på er gjennom innsats. La oss starte der, sier José Mourinho.

Tap

Dynamo Kiev fikk drahjelp for Chelsea-kampen med endret hjemlig terminliste, men på banen var det lite å hente den aktuelle fredagen. Sjakhtar Donetsk vant 3-0. Det var lagets første serietap på 39 kamper.

I europacupene er det også gått bra for ukrainerne. På de ti siste kampene er det kun blitt ett tap. Dynamo Kiev har også den talentfulle 25-årige vingen Andrej Jarmolenko å spille på. Det skal visstnok være en spiller som José Mourinho har sitt sine øyne på. Forrige mandag skal Mourinho ha vært til stede da Ukrainas landslag tapte 0-1 for Spania i EM-kvalifiseringen.

Jarmolenko har nylig signert en ny femårskontrakt med Dynamo Kiev, men avviser slett ikke at spill i utlandet kan være en mulighet.

Tirsdag får han nye muligheter til å vise seg fram. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.