Mourinho: - Suarez er en skuespiller

Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix

Spissen i fokus da Liverpool tapte.

09.07.14 13:49

CHELSEA - LIVERPOOL 2-1:

Martin Skrtel sendte Liverpool i ledelsen på Stamford Bridge søndag, før Eden Hazard og Samuel Eto'o sørget for å snu kampen og sikre tre poeng til Chelsea.

Dette betyr at de blå nå ligger på tredjeplass i Premier League med 40 poeng, mens Liverpool er på femteplass med 36 poeng etter 19 serierunder - halvspilt liga.

Etter kampen var det likevel en annen de fleste snakket om, nemlig Liverpool-urokråka Luis Suarez.

Liverpool-stjernen var involvert i flere omdiuskuterte situasjoner og skulle både hatt straffespark mot slutten av kampen og pådratt Gary Cahill et rødt kort.

- Grisespill
Sistnevnte gikk beinhardt inn mot Suarez et stykke ut i andre omgang og situasjonen fikk TV 2-ekspertene Morten Langli og Claus Lundekvam til å rase.

- Vi kan ikke ha en situasjon i Premier League der Luis Suarez er fritt vilt. Vi husker og hvordan han ble «overfalt» av Kevin Mirallas i møtet med Everton, også, sier Langli i studio.

- Dommerens oppgave er å beskytte de beste. Cahill går inn med voldsom fart og det kunne endt med beinbrudd. Det er rødt kort. Det er grisespill, sier han videre.

Tidligere midtstopper Lundekvam var helt enig.

- Det er klinkende klart rødt kort. Det er livsfarlig spill. Han er ikke borti ballen. Soleklart rødt kort og da kunne kampen blitt annerledes, sier TV 2-profilen.

En annen omdiskutert situasjon var da Suarez ble felt av Samuel Eto'o inne i 16-meteren på tampen. Dommer Howard Webb valgte å ikke dømme straffe.

- Eto'o gjør noe helt uforklarlig der. Han feller Suarez innenfor 16-meteren. Konsekvansen av det burde være at Suarez får straffespark, sier Langli.

Chelsea-manager José Mourinho var imidlertid ikke enig med TV 2s eksperter.

- Det er gult kort til Luis Suarez for filming, sier Mourinho da han får se reprisen av situasjoen som altså inntraff på tanpen.

Det skal også legges til å også Chelsea trolig ble snytt for et straffespark i første omgang, da Eden Hazard gikk over ende inne i Liverpools felt.

Drømmestart
Liverpool fikk en drømmestart på Stamford Bridge og Martin Skrtel kunne sette ballen i mål etter drøye tre minutter i London.

Jordan Henderson fikk et ublidt møte med knottene til Samuel Eto'o og Liverpool fikk frispark i god posisjon. Philippe Coutinho lempet ballen inn.

Luis Suarez kom på ballen i duell med Branislav Ivanovic, men serberens forsøk på å klarere ble i stedet en gavepakke for Skrtel som lett kunne sette kula i nettet.

Dermed måtte Chelsea fram på banen og bare minutter senere var vertene nær ved å utligne. Eden Hazard fyrte av og Simon Mignolet ga retur. Liverpool fikk så vidt ryddet unna.

I det 13 minutt prøvde Frank Lampard seg. Veteranen, som har for vane å score mot de røde, klinket til, men Mignolet fikk slått ballen til corner.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB scanpix

Det var likevel grenser for hvor lenge Liverpools forsvar kunne stå imot presset og etter 18 minutter sprakk det, da Oscar fikk avansere uforstyrret framover på banen.

Brassen prøvde nok å stikke ballen i bakrom til Eto'o, men pasningen gikk i stedet via Mamadou Sakho og til Hazard. Belgieren curlet ballen flott forbi Mignolet og i mål.

God Oscar
Gjestene hadde ikke all verden å by på etter sin tidlige scoring, men Joe Allen fikk en god sjanse da han ble spilt gjennom av Jordan Henderson. Gary Cahill kastet seg inn og hindret skudd.

Oscar var involvert i det første Chelsea-målet og i det 34. minutt var han på farten igjen. Sakho burde hatt kontroll på brassen, men Oscar satte ballen mellom beina på stopperen.

Inne foran mål fikk Samuel Eto'o en tå på innlegget langs bakken og han satte kula i mål via hanskene til Simon Mignolet, som var etter ballen, men ikke fikk stoppet den.

Rett før pausen fant Raheem Sterling Joe Allen foran mål, men waliserens avslutning ble stoppet av Petr Cech. Dermed var det de blå som ledet kampen til pause.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix

Da lagene kom ut til andre omgang hadde José Mourinho valgt å ta av Frank Lampard og sette inn John Obi Mikel og Chelsea la seg litt lavere i banen.

Dermed kom Liverpool litt bedre med offensivt og i det 52. minutt var de røde nær utligning. Henderson slo inn til Sakho, som vant duellen, og headet ballen i krysstolpen. Utrolig nært.

Snytt for straffe?
Rett etter var Chelsea og målscorer Samuel Eto'o på farten. Spissen var muligens offside da han ble spilt igjennom, men Mignolet i Liverpools mål reddet uansett mesterlig.

Luis Suarez kom til forholdsvis få sjanser søndag, men i det 58. minutt fikk han en brukbar mulighet. Uruguayaneren knallet til på volley fra rundt 16 meter, men Cech reddet.

Unggutten Bradley Smith fra Australia fikk for øvrig også sin debut for Liverpool søndag. Han kom inn for en skadet Joe Allen etter 60 minutter.

Mot slutten av kampen hadde begge lag gode muligheter til å påvirke resultatet. For Chelsea fikk Oscar en gode sjanse, mens Glen Johnson hadde et godt skudd for Liverpool.

Innbytter Fernando Torres kunne også punktert kampen.

Drøye fem minutter før slutt ropte også Suarez på straffe. Liverpool-spissen gikk i bakken etter et møte med målscorer Eto'o, men Howard Webb valgte å ikke blåse.

På overtid havnet Lucas Leiva og Oscar i klammeri, uten at dommer Webb så grunn til å dra fram det røde kortet og like etter blåste han i stedet det hele av.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.