Mourinho angrer ikke på Lampard-vrakingen

Veteranen Frank Lampard viser imponerende form for Manchester City, men Chelsea-manager José Mourinho står fast på at det var riktig å la klubblegenden dra.

Veteranen Frank Lampard viser imponerende form for Manchester City, men Chelsea-manager José Mourinho står fast på at det var riktig å la klubblegenden dra. Foto: Michal Cizek (Afp)

Veteranen Frank Lampard viser imponerende form for Manchester City, men Chelsea-manager José Mourinho står fast på at det var riktig å la klubblegenden dra.

Lampard forlot Stamford Bridge i sommer etter elleve strålende sesonger for London-klubben. Etter å ha skrevet under for nystartede New York City, ble han utlånt til søsterklubben Manchester City fram til MLS-sesongen starter.

I helgen ble 36-åringen matchvinner mot Leicester, og han er totalt oppe i seks mål på 14 kamper for den engelske seriemesteren. Likevel ønsker ikke Mourinho at han fortsatt hadde Lampard i stallen.

– Mitt syn er at når du vil se framover, se på framtiden og ha folk som Cesc Fàbregas, Nemanja Matic og Jeremie Boga, som er klubben de neste ti årene, så er prosjektet å forberede seg på de neste ti årene, ikke for det neste året. Vi tok den riktige avgjørelsen, sier portugiseren.

– Kjernen i laget må utvikles. Med en stor spiller som Frank, ville vi stoppet utviklingen til de andre guttene. Det er hans liv og har ingenting med oss å gjøre. Han forlot Chelsea som en fri spiller og velger sitt liv. Vi kan ikke klage på det. Det er fotball, fortsetter Mourinho.

Lampards låneavtale med City går ut i januar, men manager Manuel Pellegrini har avslørt at han ønsker å beholde midtbaneveteranen lenger.

– Frank vil bli, vi ønsker å beholde ham. Vi må løse problemet med New York City og med MLS, sa chileneren etter helgens 1-0-seier. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.