*Nettavisen* Sport.

Mourinho bekrefter Chelsea-bud

Foto: EPA/Scanpix

Jose Mourinho, Portos suksesstrener, bekreftet etter gårsdagens Champions League-finale at han forlater klubben til fordel for Premier League.

27.05.04 11:55

Mourinho vil ventelig bli kunngjort som Chelseas neste trener i løpet av uka, selv om han også er blitt koblet til Liverpool.

- Jeg ønsker å dra, og jeg vil dra til England. En klubb har hatt en seriøs samtale med agenten min, og en kort samtale med meg. Jeg har gitt mitt ord til dem, og jeg kommer ikke til å forandre mening, sa Mourinho etter finaleseieren.

- Jeg bestemte meg for å dra fordi det ikke var mer å vinne i Portugal. Utfordringen var ikke stor nok for meg, la han til.

- Vil til Chelsea
Torsdag bekreftet han at det har vært samtaler med Chelsea. Det forsterker inntrykket av at han ender på Stamford Bridge neste sesong, og ikke i Liverpool.

- Jeg vil akseptere Chelseas invitasjon. Alt vil bli avklart i løpet av de neste dagene etter at jeg har snakket med Porto-ledelsen. Men det har vært samtaler mellom klubbene, sier han til Sport TV ifølge BBC.

Mourinho kommer nå til å snakke med Portos president. Treneren håper på forståelse og respekt.

På spørsmål om Chelseas kjøpekraft var tiltrekkende, svarte han følgende:

- Det er en motivasjon bak det å trene alle klubber. Har man penger å bruke, må man bruke dem fornuftig. Har man ikke penger, må man fokusere på taktikk og formasjon. Det beste er å kunne gjøre begge ting, sier han.

Til stede
Chelseas sportsdirektør Peter Kenyon var på tribunen i Gelsenkirchen og så Porto vinne finalen med klare 3-0. Klubben har fortsatt ikke avklart forholdet til årets manager, Claudio Ranieri, men onsdag sa Kenyon at det vil senest skje i løpet av neste uke.

Porto er første klubb til å vinne Uefa-cupen og Champions League to år etter hverandre siden Liverpool gjorde det i 1976 og 1977.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.