RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images / All Over Press

Mourinho ferdig i Real Madrid

Sist oppdatert:
Klubben bekrefter.

Ryktene rundt José Mourinhos fremtid har versert i lang tid og mandag kom bekreftelsen på at portugiseren ikke fortsetter i Real Madrid etter årets sesong.

På en pressekonferanse i den spanske hovedstaden fortalte klubbpresident Florentino Perez at de resterende to seriekampene blir Mourinhos siste som Real-trener.

Partene skal ha blitt enige om å skille lag.

- Vi har blitt enige med José å terminere kontrakten hans. Vi har ikke spurt ham om å dra. Det var noe vi kom til enighet om sammen, sa Perez på pressekonferansen.

- Vi har ingen avtale med en ny trener. Det blir en jobb for de neste dagene. Vi takker José for hans år sammen med oss, men etter tre år, synes vi det er på tide for ham å dra, sa han videre.

Ingen titler i år
Real Madrid-presidenten la videre til at avgangen ikke skylles Mourinhos dårlige forhold til enkelte av spillerne og ønsker ham lykke til videre.

- Vi så framgang med Mourinho - spesielt i Champions League. Det takker vi ham for. Det blir ikke utbetalt noen kompensasjon til Mourinho når han nå drar.

Den kontroversielle treneren har fylt premieskapet med pokaler i Porto, Chelsea, Inter og Real Madrid de siste sesongene, men i år ender sesongen uten titler for Mourinho.

Fredag ble det tap for Atletico Madrid i Copa del Rey-finalen, og etter kampen beskrev han årets sesong som den verste i sin karriere.

Portugiseren er blant favorittene til å ta over den ledige jobben som Chelsea-manager.

Ancelotti favoritt
Carlo Ancelotti er favoritt til å erstatte Mourinho i Madrid, men Paris Saint-Germain-treneren har ikke fått tillatelse til å forlate den franske klubben. Florentino Pérez bekreftet mandag at Real har forhørt seg om italienerens tilgjengelighet, men sa at han ikke er den eneste kandidaten.

- Vi har ikke inngått noen avtale med andre trenere. Det blir jobben vår de neste dagene, sa Pérez.

- Han (Ancelotti) sa at han vil forlate oss for Real Madrid, men jeg sa at det ikke er mulig ettersom han fortsatt har kontrakt i ett år, har PSG-leder Nasser al-Khelaifi uttalt.

I Chelsea har Rafael Benítez vært ansatt som midlertidig manager siden Roberto Di Matteo ble sparket i november i fjor. Det er ventet at spanjolen blir erstattet av Mourinho i løpet av kort tid.

Mourinho vant to seriegull, én FA-cuptittel og ligacupen to ganger som Chelsea-sjef på midten av 2000-tallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere