*Nettavisen* Sport.

Mourinho forlater Inter

Foto: Christophe Simon (AFP)

- Jeg vil bli den første manageren som vinner Champions League med tre forskjellige klubber.

23.05.10 18:46

BAYERN MÜNCHEN - INTER 0-2:

- Jeg håper å se han gråte. Jeg håper å se ham med pokalen i hendene. Jeg håper å kunne bidra til at det skjer.

Ordene tilhørte José Mourinho i forkant av Champions League-finalen mot Bayern München lørdag kveld, og handlet om Inters klubbpresident og -eier, Massimo Moratti.

Men etter 2-0-seieren over de tyske seriemesterne i finalen, var det portugiseren selv som måtte ta til tårene da han ble omfavnet av Moratti etter at triumfen var et faktum.

Uten at den 65 år gamle klubbeieren var mindre fornøyd selv.

For seieren over Bayern München markerer at Inter for alvor er å regne som et av topplagene i Europa, etter mange år i skyggen av spanske, engelske, og til og med andre italienske lag.

- En fantastisk kamp. Jeg er like glad nå som for 45 år siden, sier Moratti ifølge den italienske avisen Gazzetta dello Sport etter kampen.

- Vil ikke spekulere
Moratti, som var 20 år da Inter sist vant den gjeveste europeiske klubbturneringen, overtok som Inter-eier i 1995, men måtte vente hele elleve år før storklubben igjen vant den italienske serien. Og etter fem strake serietitler, er kronen på verket nå altså satt med Champions League-pokalen tilbake i Milano.

Klubbeieren fulgte de siste minuttene av finalen fra sidelinjen, og stormet ut på banen sammen med resten av trenerteamet idet dommer Howard Webb blåste av kampen, for å ta del i feiringen med spillerne.

Og da Moratti ga suksessmanageren José Mourinho seiersomfavnelsen, brast den vanligvis følelseskontrollerte portugiseren ut i gråt.

65-åringen nekter å spekulere i om Mourinhos tårer delvis kom av skyldfølelse - ettersom mange nå mener at den tidligere Chelsea- og Porto-manageren igjen er klar for større oppgaver.

- Jeg vil ikke at noen skal tro at tårene kom av en form for skyld. Jeg foretrekker å tro at de kom av hengivenhet og følelser, sier Moratti.

- Jeg så ham glad, veldig glad. Akkurat som meg og spillerne, som er oppløst av glede, fortsetter han.

- Klar for noe nytt
Men José Mourinho selv sår tvil om sin egen framtid.

- Ingenting er hundre prosent sikkert, men jeg er klar for nye idéer og nye risikoer. Jeg vil bli den første manageren som vinner Champions League med tre forskjellige klubber, sier «The Special One» til den italienske avisen.

Og hvilken klubb som kan tenke seg å overta portugiserens tjenester, bør ikke overraske noen.

- Real (Madrid) er den eneste klubben som er interessert, selv om jeg ikke har snakket med noen. Jeg har lovet å vente med å snakke til etter finalen. Nå har jeg gitt alt, og av den grunn føler jeg meg fri til å velge framtiden min, sier Mourinho.

Akkurat nå vil han imidlertid kun glede seg over seieren over Bayern München.

Fryktet van Gaal
- Jeg er glad på vegne av vår store «familie». Det er ingen ord som beskriver dette, etter ventetiden på 45 år. Vi har slått Chelsea, Barcelona og Bayern, og her i Madrid har vi forberedt oss godt til finalen, sier Mourinho.

- Den eneste jeg var redd for var van Gaal, fordi jeg kjenner ham godt. Han vet hvordan man skal forberede et godt lag, fortsetter Inter-manageren, før han legger til:

- Inter elsker jeg for alltid. Inter, Inter, festen er vår. Punktum.

Noe det imidlertid ikke finnes tvil om, er at José Mourinho nå er den store managerkongen i Europa.

«The Special One» startet den fantastiske merittlisten med å vinne den portugisiske serien og cupen med Porto i 2003. Suksessen ble fulgt opp med ny seier i serien året etter, samtidig som Porto mot alle odds gikk helt til topps i Champions League.

Ferden gikk videre til Chelsea, som førte til to seriemesterskap (2005 og 2006) og et cupmesterskap (2007), i tillegg til to ligacuptriumfer.

Etter 1-1 mot Rosenborg i Champions League-gruppespillet på høsten 2007 sa Mourinho opp sin stilling i Chelsea, og var på plass i Inter sommeren etter. Resten av historien begynner å bli kjent for de fleste: Seriemesterskap i 2009 og «The Treble» denne sesongen.

Ingen bør likevel ikke bli overrasket om suksesshistorien fortsetter i en annen klubb.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.