*Nettavisen* Sport.

Mourinho «forutså» giganttabben

Chelsea lekte seg mot Schalke, men fikk god hjelp av gjestenes keeper.

07.11.13 03:41

HTML EMBED

CHELSEA - SCHALKE 04 3-0:

Etter onsdagens 3-0-seier mot Schalke 04 på Stamford Bridge, er Chelsea på god vei mot sluttspillet i Champions League.

Det kampen vil bli husket for, er imidlertid tabben til Schalke-keeper Timo Hildebrand i forkant av hjemmelagets 1-0-scoring.

Keeperen skulle skyte ut ballen, men skjøt rett i Samuel Eto'o, noe som førte til at ballen spratt tilbake i det tomme buret.

En enorm keepertabbe og en åpenbar kandidat til alle tabbevideoene som skal produseres i årene som kommer. Tabben førte til at hjemmepublikummet ropte entusiastisk hver gang ballen nærmet seg tyskerens føtter utover kampen.

Seieren fører til at Chelsea nå har føringen i Champions League gruppe E, og mesterne fra 2012 leder gruppen med ni poeng, tre flere enn nettopp Schalke.

«Forutså» tabben
Manager José Mourinho avslørte etter kampen at han i forkant av oppgjøret ba Eto'o forstyrre Hildebrand, noe som førte til tabben på Chelseas 1-0-scoring.

- Jeg ba ham gjøre det. Jeg kjenner keeperen fra Portugal og Spania, og jeg vet at Schalke liker å spille ballen tilbake til keeperen. Samuel var klok i måten han presset ham på, sier Mourinho til BBC.

Han var glad for de tre poengene som trolig sender Chelsea videre i Champions League.

- Det var et herlig comeback etter tapet mot Newcaslte i helgen, men det første kvarteret var vanskelig. Vi er et umodent lag uten stabilitet, men vi spilte bra og klarte å ta en komfortabel seier etter det første målet, sier Mourinho.

Chelsea-kaptein John Terry er strålende fornøyd med kampen.

- Det var en flott seier og et fin måte å komme tilbake på etter helgen. Vi spilte nervøst de første 10 minuttene, men etter det første målet klarte vi å roe oss ned og spille fotball. Vi tapte tre sure poeng mot Newcastle, og vi ønsket å slå tilbake. Det gjorde vi på en herlig måte, sier Terry til BBC.

LES OGSÅ: Kampen minutt for minutt

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: ADRIAN DENNIS

José Mourinho overrasket i laguttaket og valgte å utelate Eden Hazard fra troppen til onsdagens kamp, trolig på grunn av en småskade. Juan Mata var igjen henvist til benken, mens Willian fikk en etterlengtet mulighet fra start.

Selve kampen åpnet med et overtak til gjestene fra Tyskland. Anført av en frisk Julian Draxler kom Schalke til to store muligheter før det var spilt ti minutter, men ballen ville ikke i mål.

Eto'o-show
Det var dermed Chelsea og Samuel Eto'o som fikk æren av å åpne scoringsballet, og målet kom etter en grusom Schalke-tabbe i det 31. minutt.

Keeper Timo Hildebrand hadde tilsynelatende full kontroll i det han skulle spille ut ballen med beina, men tyskeren brukte usedvanlig lang tid og endte med å sparke utspillet rett i en jagende Eto'o. Ballen trillet inn i det tomme buret og tabbemålet var komplett.

Flere mål ble det ikke i første omgang, men vi måtte ikke vente lenge etter hvilen før Eto'o satte inn sitt andre for kvelden, og denne gangen gjorde han det uten hjelp fra motstanderens keeper.

Willian dro seg innover i banen før han slapp ballen til Eto'o. Kameruneren viste at han er en målscorar av rang ved å legge ballen til rette og banke den i mål helt nede ved stolperota. Dermed sto det 2-0 til José Mourinhos gutter.

Innbytter Demba Ba fikk et kvarter på banen da han ble byttet inn for Eto'o etter 75 minutter, og den tidligere Newcastle-spissen ville ikke være noe dårligere enn sin spisskollega. I det 83. minutt fikk han ballen av Frank Lampard og økte ledelsen til 3-0 med en flott volley. Det ble også sluttresultatet onsdag kveld.

Norske dommere
Også Norge var representert på Stamford Bridge onsdag. Svein Oddvar Moen hadde med seg Kim Thomas Haglund og Frank Andås på linjene, og selv om norske dommere har en uheldig CV fra «brua», klarte det norske dommerteamet seg uten de helt store kontroversene.

Chelseas neste kamp i Champions League spilles 26. november borte mot Basel. Schalke 04 møter Steaua på bortebane samme dag.

MER FRA ONSDAGENS CHAMPIONS LEAGUE-RUNDE:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.