*Nettavisen* Sport.

Mourinho har nedjustert mål om topp fire for Manchester United

DOBLE BUDSKAP? Manchester United-manager José Mourinho mener han har kommunisert utydelig i et TV-intervju nylig. Foto: Andrew Matthews (Pa Photos / NTB scanpix)

Avviser samtidig at han mener et «mirakel» må til for å redde en Champions League-plass.

04.12.18 22:32

Resultatene den siste drøye uka har fått Manchester United-manager José Mourinho til å justere ned målsettingen han selv satte nylig.

Før den målløse kampen mot Crystal Palace 24. november, sa Mourinho at United siktet mot å klatre til en Champions League-plass innen utgangen av året.

Etter nok en poengdeling borte mot Southampton i helga har tonen blitt en annen fra 55-åringen.

- Før Palace, så sa jeg at målet mitt var å være på topp fire innen desember er over. Nå er det målet forandret. Nå er vi nødt til å prøve å komme oss veldig nær de plassene, sier Mourinho, gjengitt av BBC.

- Uheldige

- Vi må unngå å være så uheldige, med de problemene vi har. Vi trenger at noen spillere presterer, tilføyer portugiseren.

De røde djevlene er åtte poeng bak tabellfireren, onsdagens motstander Arsenal. Avstanden opp til byrival Manchester City er det dobbelte før ligarunden som fullføres samme kveld.

Mourinho ble bedt om å forklare en uttalelse han kom med til en brasiliansk TV-kanal etter Southampton-oppgjøret. Der sa han at Manchester United trenger et «mirakel» for å klare en topp fire-plassering ved sesongslutt.

- Hvis jeg har brukt det ordet, så er det overhodet ikke det jeg tror. Jeg mener ikke at vi trenger et mirakel. Men vi må ikke kaste bort poeng der vi ikke trenger å gjøre det, understreker Mourinho.

Stikk til Everton

Han snakket seg deretter rundt et spørsmål om det er godt nok med 7.-plassen storklubben ligger på etter 14 ligarunder. Siden Crystal Palace-kampen har United også havnet bak Everton på Premier League-tabellen.

- Jeg kan være enig i at selv om Everton har investert fenomenalt mye, så tror jeg ikke de er foran United ved sesongslutt, er Mourinhos spådom.

Manchester United møter fjerdeplasserte Arsenal hjemme på Old Trafford onsdag kveld. Den 15. runden starter med fire kamper allerede tirsdag.

Kampene kan du følge direkte her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag