Mourinho har signert

Foto: Afp

Enig med Real Madrid om en avtale fram til 2016.

22.05.12 15:18

José Mourinho ledet Real Madrid til gull i La Liga denne sesongen. I Champions League gikk klubben ut i semifinalen mot Bayern München.

For spanske lag er likevel den hjemlige serien det aller største og det at Real i år endelig endte foran Barcelona igjen har nok gledet mange i hovedstaden.

Den kongelige klubben hadde ikke gått til topps i den øverste divisjonen siden 2007/08-sesongen før seieren denne sesongen.

Real bekrefter
Real Madrid-ledelsen er utvilsomt fornøyd med det Mourinho har utrettet og portugiseren har hatt tilbud om ny kontrakt på bordet. Tirsdag skrev han under.

Det bekrefter Real Madrid på sin nettside.

Den nye kontrakten varer fram til 2016, og det at portugiseren nå har skrevet under på avtalen vil trolig få slutt på en del spekulasjoner rundt hans framtid.

Mourinho har blitt koblet til en rekke klubber i vinter, og har heller ikke kontant avvist spekulasjonene. Klubber som Chelsea og Manchester City har begge vært nevnt.

Det at Manchester City gikk til topps i Premier League og Chelsea i Champions League har imidlertid ført til at de to klubbene ikke like heftig jakter ny manager.

Italienske Inter, som Mourinho ledet til Champions League-triumf i 2010, har også blitt nevnt, men mye tyder på at unge lovende Andrea Stramaccioni får fortsette der.

Overdrevne rykter?
Det at Mourinho også angivelig skal ha kommet på kant med flere profilerte spillere i klubben, har heller ikke dempet ryktene om hans avgang. Nå får klubben i det minste litt arbeidsro.

Ifølge spansk presse skal det blant annet ha vært en isfront mellom portugiseren og keeper Iker Casillas, men siden Mourinho nå har signert, tyder mye på at også disse ryktene har vært sterkt overdrevet.

José Mourinho ble hentet til Real Madrid i 2010 og fikk i oppgave å hente inn forspranget til Barcelona. Det klarte han allerede i sin andre sesong.

Om hovedtreneren bli sittende ut kontrakttiden i Real - altså til 2016 - vil han bli den treneren som har vært i klubben lengst siden Miguel Munoz. Han satt i perioden 1960 til 1974.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.