*Nettavisen* Sport.

Mourinho i rasismetrøbbel: - Han vet ikke hva han snakker om

FÅR KRITIKK: José Mourinho mener at fotballtrenere blir ansatt kun på bakgrunn av kvalitet, og ikke hudfarge. Feil, hevder sjefen for FIFAs antirasistiske arbeid.

FÅR KRITIKK: José Mourinho mener at fotballtrenere blir ansatt kun på bakgrunn av kvalitet, og ikke hudfarge. Feil, hevder sjefen for FIFAs antirasistiske arbeid. Foto: Richard Sellers (Pa Photos)

Chelsea-manageren får kritikk.

Det var forrige uke at Chelseas José Mourinho gikk ut og hevdet at det ikke fantes rasisme i fotballen når det gjelder treneransettelser og at «en trener får jobben dersom han er god nok».

Nå får portugiseren kritikk fra FIFAs sjef for antirasisme, Jeffrey Webb, som hevder Mourinho ikke vet hva han snakker om.

- Sa Mourinho virkelig det? Det synes jeg var uklokt. Jeg tror ikke han vet hva han snakker om her, og jeg tror virkelig ikke at Eddie Newton vil være enig med ham, sier Webb ifølge Mirror.

Eddie Newton var assistent under Roberto Di Matteo da Chelsea gikk til topps i Champions League i 2012, og er for øyeblikket teknisk direktør for klubbens ungdomsprogram. Webb er klar på at Newton er blant dem som er offer for rasisme i fotballen.

- Han vant Champions League og gjorde suksess i klubben. Nå kan han ikke engang få et jobbintervju hos andre klubber. Jeg snakker ikke nødvendigvis om at han skal få selve jobben, men han får ikke engang muligheten til et intervju. Man kan ikke gjemme bort rasismen som finnes i engelsk fotball. I de 92 klubbene i ligasystemet, er kun to mørke, slår Jeffrey Webb fast.

Nå håper han det stadig økende antallet amerikanske eiere av engelske fotballklubber tar med seg den såkalte Rooney-regelen fra NFL, som forplikter klubber til å intervjue minst én kandidat fra en etnisk minoritet.

- Dette er ikke noe som kan reguleres av FIFA. Det må komme fra fotballklubbene selv, og det må starte med eierne og med at fansen krever det.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.