Mourinho med nytt stikk til Wenger

HYLLET TERRY: José Mourinho skrøt voldsomt av John Terrys innsats mot Arsenal.

HYLLET TERRY: José Mourinho skrøt voldsomt av John Terrys innsats mot Arsenal. Foto: Eddie Keogh (Reuters / NTB scanpix)

- Ti år uten tittelen høres kjedelig ut.

26.04.15 20:38

ARSENAL - CHELSEA 0-0:

Sist gang Arsenal og Chelsea møttes i Premier League barket managerne Arsene Wenger og José Mourinho sammen i teknisk sone.

De to profilene har i lengre tid hatt et anstrengt forhold og det har selvsagt også preget oppkjøringen til søndagens møte på Emirates.

Mourinhos Chelsea er på vei til å surfe inn til det ligamesterskapet alle spådde de ville ta før sesongen, mens Arsenal er blant de nærmeste rivalene og måtte vinne søndag for å ha håp om å hente inn de blå.

Nærmer seg gull
Chelsea-sjefen har aldri tapt en kamp mot Wenger og kunne glede seg over at den statistikken fortsatt er intakt. Han kunne også glede seg over at Chelsea tok et stort steg mot ligagullet i Premier League.

Kampen endte nemlig 0-0.

- Dette var et stort steg mot tittelen. Det fortsatt mulig for lagene bak å hente oss inn, men vi nærmer oss. Målet i dag var at Arsenal ikke skulle ta tre poeng og det oppnådde vi, sier John Terry i et TV 2-sendt intervju.

- Arsenal er et bra lag med flere verdensklassespillere og de har vært i god form den siste tiden, men vi spiller veldig bra, sier Terry videre.

Stikk til Wenger
Manager Jose Mourinho på sin side hyllet Terry etter kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

STORSPILTE: Chelseas John Terry. Foto: Adrian Dennis (Afp / NTB scanpix)

- Vi har jobbet sammen i seks år nå og jeg sa til Terry i garderoben at dette er det beste jeg har sett av ham, noensinne, defensivt. Det han leverte i dag var absolutt utrolig, sier Chelseas manager.

- Nå trenger vi fem poeng for å vinne tittelen og har selvtillit. Vi vet det er i våre hender, sier portugiseren videre om lagets ligagullet.

På en pressekonferanse litt senere ble Mourinho konfrontert med at Arsenal-fansen sang at hans lag spilte kjedelig fotball. Da benyttet manageren sjansen til å komme med et nytt stikk mot managerrival Arsene Wenger.

- Jeg synes ti år uten tittelen høres kjedelig ut, jeg, svarer Mourinho på akkurat det.

Resultatet betyr at Chelsea fortsatt har en god luke i toppen av Premier League. De blå er ti poeng foran Manchester City på andreplass og Arsenal på tredjeplass. Både Chelsea og Arsenal har spilt 33 av 38 kamper, mens Manchester City har spilt 34 av sine kamper.

Ropte på straffe
I løpet av første omgang ble det nesten mer fokus på de avgjørelsene dommer Michael Oliver gjorde, enn det som skjedde ellers på banen.

- Jeg mener han traff med alle avgjørelsene i dag, sier Terry om pipeblåseren etter kampen, selv om tonen var en litt annen underveis.

Ved flere anledninger ropte de to lagene på straffe, men dommeren lot seg ikke overtale i noen av de følgende situasjonene.

Etter sju minutter ble Oscar lagt i bakken av Hector Bellerin på kanten av 16-meterfeltet. TV-bildene viste at Oscar var først på ballen og at det var kontakt mellom spillerne, men dommeren vurderte det ikke som straffe.

I det 15. minutt var Oscar igjen involvert i en kontroversiell episode. Arsenal-keeper David Ospina kom ut og kroppstaklet brassen da han ble spilt igjennom, men Oscar fikk likevel avsluttet. Dommer Oliver lot igjen være å peke på krittmerket til de blås store frustrasjon.

22 minutter var spilt da Francesc Fabregas ropte på straffe. Reprisen viste at Santi Cazorla kakket spanjolen i kneet, men igjen var pipeblåseren klar på at det ikke var en forseelse. Fabregas fikk i stedet gult kort for filming.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

TILBAKE: Fransesc Fabregas tilbake på Emirates. Foto: Adrian Dennis (Reuters / NTB scanpix)


I andre enden av banen var det ikke like mange rop om straffe, men i det 33. minutt fattet hjemmefansen håp om en mulighet fra elleve meter.

Gary Cahill kastet seg heltemodig fram for å blokkere et skudd fra Santi Cazorla og ballen spratt opp i armen på stopperen. Det så ikke ut til at Cahill aktivt forsøkte å stoppe ballen med armen i denne situasjonen.

Dommer Oliver mente det samme og vinket spillet videre.

Sjansefattig
Stor målsjanser ble det ikke så mange av i første omgang, men for Chelsea kom både Oscar og Ramires til brukbare muligheter som kunne gitt mål.

Arsenal hadde ikke all verdens med avslutninger, men et forsøk fra Mesüt Özil i det 43. minutt kunne blitt farlig med litt mer klem i skuddet.

Etter hvilen kastet Chelsea-manageren inn 37 år gamle Didier Drogba i et forsøk på å skape litt mer trykk framover, men heller ikke ivorianeren kom til de helst store sjansene i storkampen på Emirates.

For til tross for høyt tempo, mange fine detaljer og mye fint spill var det lenge mellom høydepunktene foran de to målvaktene i denne kampen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

TØFFE TAK: Det ble mange dueller på Emirates. Foto: Eddie Keogh (Reuters / NTB scanpix)


Det ble lenge bare med noen halvsjanser, men i det 70. minutt fikk Per Mertesacker noe som minnet om en kvalifisert sjanse. Ballen landet i beina på tyskeren etter en corner, men treffet var dårlig og ballen gikk langt utenfor. Det var også tett med folk foran mål, så selv om Mertesacker hadde truffet bedre, kunne skuddet fort ha blitt blokket.

Like etter var Drogba frampå og avsluttet, men skuddet med god retning gikk via hånden til Nacho Monreal og ut til corner. Igjen kunne det se ut som dommer Oliver gjorde rett i å ikke dømme straffespark.

Özil-miss
Mot tampen presset Arsenal på for et vinnermål. Wenger kastet inn spissen Danny Welbeck i jakten på alle poengene, men selv om Arsenal nok stresset Chelsea, så uteble fortsatt de helt klare målsjansene.

Ikke før på overtid. Da fikk Mesüt Özil en gigantsjanse til å avgjøre, men tyskeren bommet på ballen fra fem meter og sjansen var spolert.

Nærmere mål kom ingen av lagene og det endte med poengdeling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.