*Nettavisen* Sport.

Mourinho om dommeren: - Han var svak og naiv

Chelsea-sjefen følte seg snytt for straffe.

20.10.15 23:18

DINAMO KIEV - CHLSEA 0-0:

Chelsea har hatt en svært varierende start på sesongen og forrige sesongs mester i Premier League har ikke fått det til å stemme.

Flere sentrale spillere har vært ute av form og selv manager José Mourinho har vært under stort press etter flere svake resultater.

I helgen fikk de blå fra London en opptur med seier over Aston Villa og tirsdag skulle ytterligere selvtillit bygges borte mot Dinamo Kiev.

- Svak og naiv
Mourinhos menn sto med ett tap og én seier i Champions Leagues gruppe G, før den vanskelige bortekampen mot Dinamo i Ukraina.

De blåkledte dominerte stort i møtet med Dinamo og traff det meste. Ballen gikk i tverrliggeren, i stanga, i keeper, utenfor og over.

Det eneste Chelsea ikke klarte, var å finne nettmaskene. Det gjorde heller ikke hjemmelaget og dermed endte det målløst i gruppe G-oppgjøret.

Etter kampen følte manager José Mourinho seg snytt for straffe.

- Dommeren var svak og naiv. Vi skulle hatt straffe. Jeg skjønner ikke hva dommeren bak mål gjør, fordi han tar ingen rette avgjørelser. Men jeg ser framgang hos laget mitt. Vi traff stolpen to ganger og var solide bakover mot et farlig lag. Hadde vi tapt, hadde det vært verre, sier han ifølge BBC.

Det betyr at Chelsea har fem poeng og er nummer tre i gruppen. Porto topper med sju poeng, mens Dinamo har fem poeng.

(saken fortsetter under videoen)


Sjanseorgie
Det var Chelsea som styrte begivenhetene i første omgang i Ukraina og José Mourinhos menn viste at formen nå endelig er i anmarsj.

Ni minutter var spilt da Eden Hazard traff stolpen. Belgieren, som ble vraket til de blås siste ligakamp, plukket opp en retur fra et Francesc Fabregas-skudd og klinket ballen i stolpen og ut. Svært nær scoring.

Noen minutter senere var Hazard og Fabregas igjen involvert, før ballen havnet i beina på Diego Costa. Kraftspissen dro seg inn i feltet og ble lagt i bakken av Serji Rybalka. Chelsea-spillerne ropte på straffe, men dommeren sa nei. TV-reprisen vise imidlertid at de hadde et poeng.

Like etter var Willian nær scoring. Brassen som har vært i god form den siste tiden slo et innoverskrudd frispark. Ballen gikk forbi alle og var nær ved å stusse inn mellom stengene, men gikk like utenfor mål.

Så var det duket for Nemanja Matic. Midtbanemannen har slitt denne sesongen, men i det 21. minutt gjorde han nesten alt perfekt. Serberen brøt på midten og satte fart, fintet så bort Aleksandar Dragovic og kom alene igjennom med keeper. Avslutningen gikk like utenfor.

Vertene hadde ikke all verden å by på de første 45 minuttene, men et skudd fra Vitalij Bujalskij etter 27 minutter hadde i det minste god retning. Gary Cahill fikk imidlertid blokkert til corner.

Nye, store sjanser
Andre omgang ble også av det underholdene slaget, men det ville seg ikke helt for gjestene fra England, til tross for mange sjanser.

Rett etter hvilen var Willian igjen nær da han traff tverrliggeren med et frispark. Ballen datt ned på gresset, men ingen klarte å krige den i mål.

Lik etter kontret bortelaget. Hazard spilte ut mot Fabregas og spanjolen sendte i veien et skudd fra rundt 16 meter. Keeper reddet greit.

Mye handlet om Hazard, Fabregas og Willian for gjestene og i det 59. minutt var trioen på ferde igjen. Denne gangen var det Hazard som avsluttet, men skuddet ble blokkert av en motspiller.

Dinamo var mest farlig på kontringer og hadde sine sjanser. Artem Kravtes kom for eksempel alene igjennom med keeper Amir Begovic, men sisteskansen var kald i toppen og reddet Chelsea fra baklengsmål.

De siste minuttene i Ukrainia ebbet det hele ut litt og dermed ble det utrolig nok ingen scoringer i dette oppgjøret.

John Terry etter kampen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.