RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mourinho truer med søksmål

Sist oppdatert:
Jose Mourinho truer med å saksøke UEFA-representanten som kalte Chelsea-sjefen ”en fiende av fotballen”.

Anders Frisk, den svenske toppdommeren, har bestemt seg for å legge opp som dommer, noe mange har gitt Jose Mourinho skylden for. Chelsea-manageren var krass i sin kritikk av svensken etter Chelseas oppgjør mot Barcelona på Nou Camp.

Kontroverser
Frisk har generelt sett hatt en tung sesong. Han har vært innblandet i en rekke kontroversielle episoder, og da han kunngjorde sin avgang tidligere i helgen, kom formann i UEFAs dommerkomite, Volker Roth, med følgende uttalelse:

”Det er trenere som setter massene i sving og får dem til å true mennesker på livet. Vi kan ikke akseptere at én av våre beste dommere har måttet legge opp på grunn av dette her. Folk som Mourinho er fotballens fiende”:

Chelsea vil nå at Roth trekker tilbake sine uttalelser. De ønsker at UEFA etterforsker det som skjedde. Mourinho hevder at han ikke har noe skyld i at Frisk (42) har lagt opp.

Helt vanlig
- Mr Roth – han har bare to veier ut av dette. Enten ber han om unnskyldning, eller så blir han saksøkt. Jeg er lei meg for at Frisk har bestemt seg for å legge opp. Men hvis noen assosierer det med kritikken han fikk etter Barcelona-kampen, finner jeg det merkelig. Overalt, hver dag, kommer det kritikk som dette fra trenere, direktører og spillere. Det er en helt vanlig situasjon, sier han til The Sun.

UEFA-sjefen Lars-Christer Olsson sa i går at han har forsøkt å overbevise Frisk til å fortsette – uten å lykkes. Men han var likevel tindrende klar på én ting:

- Vi kommer ikke til å tillate at dommerhets blir en del av taktikken i forkant av kampene. Vi må straffe alle som kommer med uttalelser som kan sette sikkerheten til kamplederne i fare, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere