Mourinho truer med søksmål

Jose Mourinho truer med å saksøke UEFA-representanten som kalte Chelsea-sjefen ”en fiende av fotballen”.

15.03.05 08:52

Anders Frisk, den svenske toppdommeren, har bestemt seg for å legge opp som dommer, noe mange har gitt Jose Mourinho skylden for. Chelsea-manageren var krass i sin kritikk av svensken etter Chelseas oppgjør mot Barcelona på Nou Camp.

Kontroverser
Frisk har generelt sett hatt en tung sesong. Han har vært innblandet i en rekke kontroversielle episoder, og da han kunngjorde sin avgang tidligere i helgen, kom formann i UEFAs dommerkomite, Volker Roth, med følgende uttalelse:

”Det er trenere som setter massene i sving og får dem til å true mennesker på livet. Vi kan ikke akseptere at én av våre beste dommere har måttet legge opp på grunn av dette her. Folk som Mourinho er fotballens fiende”:

Chelsea vil nå at Roth trekker tilbake sine uttalelser. De ønsker at UEFA etterforsker det som skjedde. Mourinho hevder at han ikke har noe skyld i at Frisk (42) har lagt opp.

Helt vanlig
- Mr Roth – han har bare to veier ut av dette. Enten ber han om unnskyldning, eller så blir han saksøkt. Jeg er lei meg for at Frisk har bestemt seg for å legge opp. Men hvis noen assosierer det med kritikken han fikk etter Barcelona-kampen, finner jeg det merkelig. Overalt, hver dag, kommer det kritikk som dette fra trenere, direktører og spillere. Det er en helt vanlig situasjon, sier han til The Sun.

UEFA-sjefen Lars-Christer Olsson sa i går at han har forsøkt å overbevise Frisk til å fortsette – uten å lykkes. Men han var likevel tindrende klar på én ting:

- Vi kommer ikke til å tillate at dommerhets blir en del av taktikken i forkant av kampene. Vi må straffe alle som kommer med uttalelser som kan sette sikkerheten til kamplederne i fare, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.