*Nettavisen* Sport.

Mourinho vant maktkampen

Foto: AP/Scanpix

Portugiserens posisjon i Real Madrid er styrket etter at Jorge Valdano fikk sparken.

Et styremøte på Estadio Santiago Bernabeu førte til at sportsdirektør Jorge Valdano fikk sparken. Det sparker i gang en reorganisering som vil styrke posisjonen til José Mourinho, klubbens karismatiske og kontroversielle trener.

- Vi har bestemt oss for å avslutte kontraktsforholdet med Jorge Valdano, bekrefter klubbpresident Florentino Perez ifølge BBC.

Snakket ikke sammen
Valdano og Mourinho ødela forholdet da førstnevnte ikke var enig med portugiseren om at Real trengte en ny spiss da Gonzalo Higuain ble skadet.

- Mourinho krevde autonomi på den sportslige siden, slik det er i engelske klubber. Jeg mener at det for klubbens skyld er nødvendig med en reorganisering. Vi har sikret oss den beste treneren i verden, så vi vil være sikre på at strukturen er på plass her den dagen han forlater oss og vi skal hente inn en annen av verdens beste, forklarer Perez.

Valdano og Mourinho snakket ikke sammen de siste månedene.

- Det er ikke jeg som gjorde Real Madrid til en slagmark, sier den tidligere stjernespissen, som scoret et av finalemålene da Argentina vant VM-finalen mot Vest-Tyskland i 1986.

- Det har gått lang tid siden jeg snakket personlig med Mourinho. Vi hilser høflig på hverandre, men han ville helst forholde seg til andre enn meg, forteller Valdano.

- Bra for klubben
Real Madrid endte på andreplass i den spanske toppserien og røk ut i semifinalen av Champions League. Storklubben vant imidlertid Copa del Rey for første gang på 18 år.

- Jeg mener at det er bra for en klubb som har slitt med mye ustabilitet, at José Mourinho fortsetter, legger Valdano til.

Jorge Valdano har vært i Real Madrid i en årrekke. Han trente klubben til seriegull i 1995 og vant også som spiller i 1986.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.