RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images/All over Press

Mourinho vil gjøre som Ferguson

Sist oppdatert:
Portugiseren mener det United-sjefen gjør er beundringsverdig.

Sir Alex Ferguson har rundet 70 år og holder det fremdeles gående som manager i Manchester United 26 år etter at han ble ansatt.

Om noen måneder fyller Real Madrid-trener José Mourinho 50 år, og portugiseren har heller ingen planer om å gi seg med det første - snarere tvert imot.

- Jeg elsker fotball
Den tidligere Chelsea-manageren har full forståelse for at Ferguson har valgt å fortsette managerkarrieren ut i 70-årene.

- Jeg skjønner veldig godt hvorfor Alex fortsatt sitter i jobben som 70-åring, og jeg tror at jeg kommer til å gjøre det samme selv, sier Mourinho til Sky Sports.

Mourinho mener at hans kjærlighet til sporten kommer til å holde ham gående i lang tid framover.

- Jeg elsker fotball så høyt, og jeg elsker coaching så høyt. Jeg vil fremdeles være veldig ung når jeg blir 50, og jeg mener jeg har mye foran meg.

- Livet er kort
Portugiseren forstår at mange mennesker blir stresset av å runde 50 år. Selv ser han imidlertid framover og mener han er langt fra ferdig som fotballtrener.

- Femti er et tall med en viss effekt. Det er et tall som noen ganger har en negativ psykologisk effekt på mennesker fordi man innser at jorda spinner rundt veldig fort og livene våre er veldig korte.

- Det er et tall som får meg til å tenke tilbake, men får meg også til å se framover. Jeg er en lykkelig person fordi jeg mener det jeg har gjort så langt er utrolig.

Mourinho er den eneste manageren som har vunnet ligaen i England, Italia og Spania, som sjef for Chelsea Inter og Real Madrid.

- Jeg ser tilbake og reflekterer på dette og må være takknemlig for det Gud har gitt meg. Samtidig ser jeg framover og føler meg bedre enn noen gang, med mer erfaring og mener fortsatt jeg er i starten av min profesjonelle karriere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere