*Nettavisen* Sport.

Mourinho-vrakgods kan avgjøre for United

Juan Mata fikk aldri den tilliten han ønsket under José Mourinho i Chelsea. Lørdag kan spanjolen bidra til å legge press på gamleklubben i tittelkampen. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Juan Mata fikk aldri den tilliten han ønsket under José Mourinho i Chelsea. Lørdag kan spanjolen bidra til å legge press på gamleklubben i tittelkampen.

Mata hadde en stor stjerne blant Chelsea-fansen. Etter en god debutsesong i 2011/12, fulgte han opp med en kanonsesong i 2012/13. Da scoret han tolv mål og hadde tolv målgivende pasninger på 31 starter.

I 2013/14-sesongen overtok Mourinho styringen i hovedstadsklubben. Da havnet Mata lenger bak i køen og fikk ikke spilletiden han ønsket. Det tvang fram et klubbskifte til Manchester United. Der har han blitt en nøkkelspiller, og 26-åringen kan være spilleren som påfører Chelsea årets første hjemmetap i ligaen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Juan Mata og kvinnelig bekjent på promenade i Manchester. Foto: Eamon And James Clarke (Pa Photos)

– Det er unødvendig å si at det blir en spesiell kamp for meg. Jeg har allerede spilt mot Chelsea i første del av sesongen, men å reise tilbake til Stamford Bridge for første gang vil bringe tilbake mange gode minner, sa Mata til The Mirror.

– Selvsagt er vår intensjon å få tre poeng og det vil vi prøve fra avspark til sluttsignalet går, sa Mata.

I årets sesong har det blitt åtte nettkjenninger og fire assist på 21 oppgjør fra start. Han tror gamleklubben kan få svi på eget gress, men gleder seg til gjensynet med sine tidligere lagkamerater.

– Det vil bli fint å møte tidligere lagkamerater, supportere og venner. Jeg har beholdt gode minner og ønsker dem det beste, sa Mata.

– Det beste med kampen er at vi går inn i den i en veldig bra periode med mye selvtillit, men vi er klar over at vi må prestere vårt beste hvis vi vil slå Chelsea, sa Mata. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.