RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mourinho ydmyket på hjemmebane


HVA SKJER? Presset øker på José Mourinho. Lørdag ble det tap mot Palace.
HVA SKJER? Presset øker på José Mourinho. Lørdag ble det tap mot Palace. Foto: Paul Hackett (Reuters)
Sist oppdatert:
José Mourinho hadde kun ett ligatap på 99 hjemmekamper som Chelsea-manager. Lørdag kom tap nummer to.

CHELSEA - CRYSTAL PALACE 1-2:

Hva er galt i Chelsea?

Det spørsmålet er det mange som stiller seg etter sesongens skrekkelige åpning fra fjorårets overlegne seriemestere.

Lørdag tapte de 1-2 på hjemmebane mot antatt mye svakere Crystal Palace.

Ikke bare har blåtrøyene kun tatt én seier på de fire første kampene, de har i tillegg spilt dårlig fotball i store deler av hver kamp.

Når man i tillegg vet at José Mourinho har brukt energi på personkonflikter som Eva Carneiro-saken, og byttet ut John Terry demonstrativt i pausen mot City, kan man begynne å lure på om alt er som det skal i londonklubben.

Mot Palace på hjemmebane lørdag er det lite å si på at det ble nok en kamp uten tre poeng. Det var faktisk gjestene som skapte de største sjansene ute på brua.

- Ikke godt nok
Etter kampen var det en skuffet, men tilsynelatende fattet Mourinho som snakket med BBC.

- Det er bare å gratulere Crsytal Palace. De gjorde en fantastisk kamp, men vi fortjente ikke å tape dette. Resultatet skulle ha vært uavgjort, men heller ikke det ville vært bra for oss. Vi skapte en del sjanser, forteller portugiseren, som var langt fra fornøyd med store deler av eget lag.

- Mine to midtstoppere og keeper hadde en veldig god kamp, men vi hadde også noen spillere som ikke var med i kampen. Når vi ikke er stabile nok på et høyt nok nivå, blir man straffet mot alle lag i denne ligaen, fortsatte Chelsea-sjefen.


LES OGSÅ: Kampen minutt for minutt

Første omgang ble preget av høyt tempo og få målsjanser. Da lagene gikk til pause, hadde de hatt hver sin store sjanse.

Først var Yohan Cabaye nær scoring da han fikk avslutte fra godt hold, men en glimrende redning av Thibaut Courtois sørget for at nullen ble stående i Chelsea-protokollen.

Rett før pause kunne Chelsea tatt ledelsen, men tre ganger klarte Palace å avverke forsøkene fra Cesc Fabregas, Pedro og Diego Costa.

Dermed ble en kjedelig første omgang rundet av uten scoring.

Andre omgang var bare syv minutter gammel da Cabaye igjen var nær scoring. Den tidligere PSG-spilleren fikk muligheten fra kort hold, men Courtois reddet fint.

Palace sjokkerte

20 minutter ut i andre omgang var det duket for kampens første scoring, og det var bortelaget som sjokkerte på Stamford Bridge.

Bakary Sako, som i sin tid ble hentet til engelsk fotball av Ståle Solbakken og Wolverhampton, fant nettmaskene på en retur etter først å ha avsluttet rett på Courtois.

Sako har nå, ifølge Opta, scoret fem mål og notert seg for tre målgivende pasninger, på sine ni siste ligakamper for Palace og Wolves.

GOD: Bakary Sako herjet mot Chelsea.

Et kvarter før slutt var det igjen Palace som var nær scoring. Innbytter Yannick Bolasie hadde løpt seg fri på bakerste stolpe, men satte ballen håpløst utenfor da han fikk muligheten.

Falcaos første

Da skjedde det som ofte skjer i fotball, det andre laget scorer. Innbytter Radamel Falcao headet inn utligningen fra kloss hold noen minutter senere, hans første mål for Chelsea.

Men Palace var ikke ferdige. Kort tid senere dukket Joel Ward opp på pasning fra Sako og sendte bortelaget opp i ledelsen på ny.

Chelsea klarte aldri å komme tilbake i kampen, og dermed endte det til slutt 1-2.

På grunn av landslagspause er det lenge til neste Premier League-runde.

Chelseas neste kamp spilles ikke før 12. september, da venter Everton på bortebane. Palace møter Manchester City på hjemmebane samme dag.

P.S: Her kan du se Nettavisens ferske fotballmagasin:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere