RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moyes: - Jeg var bekymret

Foto: ANDREW YATES
Sist oppdatert:
Spissene reddet den ferske United-manageren.

MANCHESTER UNITED - STOKE 3-2 :

Det så lenge ut til at Manchester Uniteds grusomme sesongstart ville fortsette mot Stoke lørdag kveld. Da det gjensto et kvarter av kampen, ledet Stoke 2-1 og hjemmelaget slet med å skape sjanser.

Så våknet David Moyes' menn.

Wayne Rooney og Javier Hernandez scoret nemlig hvert sitt mål i løpet av to minutter og snudde kampen for Manchester United, som dermed tok tre sårt tiltrengte poeng i Premier League.

- Vi visste at det ville bli vanskelig å spille mot Stoke, men heldigvis klarte vi å skaffe det avgjørende målet og vinne kampen, sier matchvinner Hernandez ifølge BBC etter kampen.

- Da jeg ble byttet inn, sa manageren at jeg bare skulle gjøre slik jeg pleier på trening. Det var et flott innlegg fra Patrice Evra, og jeg klarte å finne rom nok til å score, fortsetter matchvinneren.

Han mener de som tror på dårlig stemning i United tar feil.

- Moralen er alltid høy her. Vi slåss helt til siste minutt, sier Hernandez.

- Var bekymret
United-manager David Moyes var også fornøyd med snuoperasjonen.

- Det var en stor utfordring for oss å vinne denne kampen, men vi klarte det. Vi viste god energi etter midtukekampen mot Real Sociedad, sier Moyes.

Han innrømmer at han begynte å bli stresset da United slet med å skape sjanser.

- Jeg var bekymret for at målet ikke ville komme, spesielt da vi lå under 2-1. Men vi fortjente seieren, sier han.

Skal Moyes ha et håp om en suksessfull sesong, må United begynne å vinne hjemmekamper. I løpet av sesongens fire hjemmekamper før lørdagens møte med Stoke, hadde Uniteds eneste hjemmeseier kommet mot Crystal Palace i fjerde runde.

Ellers har fasiten vært dyster lesning for United-fansen: Tap mot West Bromwich. Uavgjort mot Chelsea og Southampton. Totalt fem poeng. Det sier litt om viktigheten av snuoperasjonen lørdag kveld.

LES OGSÅ: Glem ligagullet, United!

Kampen åpnet på verst mulig måte for hjemmelaget, som allerede etter fire minutter måtte hente ballen ut av nettet. Og hvem andre enn Peter Crouch åpnet scoringsballet. Den langvokste spissen skjøt først rett på David De Gea, før han var raskt fremme på returen og pirket inn kampens første scoring.

United virket lamslåtte av den tøffe åpningen, og Stoke var nær ved å øke ledelsen da Crouch fikk stå helt alene foran mål etter 14 minutter, men avslutningen gikk håpløst over fra to meter.

Etter en halvtime var gjestene nok engang farlig frempå, og igjen var Crouch involvert. Fyrtårnet tok ned ballen langt oppe på Uniteds banehalvdel og spilte den videre til Stephen Ireland. Han fikk en kjempemulighet til å øke ledelsen, men De Gea avverget med en kjemperedning.

To minutter før pause ble det imidlertid dramatisk foran Stoke-målet. Wayne Rooney prøvde seg med en heading, men Asmir Begovic reddet forsøket. På returen var Robin van Persie fremme og pirket inn utlingingen.

Da trodde alle det ville stå 1-1 til pause, men Stoke og Marko Arnautovic ville det annerledes. Østerrikeren skrudde et frispark fra 16 meter helt opp i hjørnet, der De Gea ikke klarte å holde ballen ute.

- Manchester United har ikke vært i stand til å stanse Marko Arnautovic, han har vært fantastisk, sa BBCs fotballekspert Garth Crooks i pausen.

Dermed hadde United fått et nytt sjokk, og Stoke gikk til pause med en fortjent ledelse.

I andre omgang var det Stoke som fikk en dårlig start, for nevnte Arnautovic måtte byttes ut med skade etter bare fire minutter.

United jobbet hardt for å komme tilbake i kampen, men det gikk lenge mellom hver sjanse til rødtrøyene lørdag kveld. Det måtte en dødball til, for i det 78. minutt headet Wayne Rooney inn utligningen for United. Cornertaker: Robin van Persie.

Da tente det en gnist i United, for minuttet senere var Javier Hernández frempå og økte til 3-2 for hjemmelaget med en vakker heading. Dermed hadde United snudd kampen på to minutter.

Stoke scoret et mål på overtid, men dommer Lee Mason blåste rettmessig frispark for angrep på keeper. Dermed vant United kampen 3-2.

Manchester Uniteds neste kamp i Premier League spilles 02. november mot Fulham på Craven Cottage. Stoke møter Southampton på hjemmebane samme dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere