Moyes: - Vet ikke hva vi må gjøre

Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES

Vond dag for Manchester United.

01.02.14 22:19

STOKE - MANCHESTER UNITED 2-1:

Manchester United hadde muligheten til å knappe inn på forspranget til en av rivalene i kampen om Champions League-plassene, ettersom Tottenham avga poeng borte mot Hull lørdag.

Sånn skulle det ikke bli.

Stoke påførte den regjerende seriemesteren sitt åttende tap for sesongen, og TV2s Premier League-ekspert Trevor Morley mener alarmklokkene begynner å gå på Old Trafford nå.

- Det er litt krise nå. Det er greit å ha en mellomsesong, men å være så langt bak som de er nå, er farlig, sa Morley.

Selv David Moyes innrømmer at han ikke vet hva som må til.

- Jeg vet ikke hva vi må gjøre for å vinne. Jeg synes vi var ekstremt uheldige. Vi spilte under veldig vanskelige forhold, men vi tapte for et skudd som gikk via en spiller og et knallskudd, sier United-manager David Moyes, ifølge BBC.

Det var imidlertid United som styrte alt innledningsvis, men fotball er ofte urettferdig.

Etter 38 minutter fikk Stoke frispark fra rundt 35 meter, og Charlie Adam smelte avgårde et skudd som gikk via Michael Carrick og bak en utspilt David De Gea i United-målet.

Stygg skade
Og førsteomgangen var virkelig ikke positiv sett med United-øyne. Først måtte Johnny Evans forlate banen med noe som så ut som en strekkskade.

Så kolliderte Phil Jones stygt med Jonathan Walters, og førstnevnte måtte forlate banen på båre, med oksygenmaske.

Det så virkelig ikke bra ut.

- Det så brutalt ut. Vi får håpe det ikke er så alvorlig som det så ut som, sa TV2s svenske Premier League-ekspert Joacim Jönsson i pausen.

Uten en eneste stopper på benken, ble Moyes tvunget til å flytte Michael Carrick ned i midtforsvaret. Og med Phil Jones ute, ble det lite defensive fibre på midten.

Slo tilbake
United stilte med sin offensive stjernetrio Wayne Rooney, Juan Mata og Robin van Persie fra start. Og det var de to sistnevnte som sørget for balanse i regnskapet tidlig i andreomgang.

Med et kattemykt touch, sendte Mata lagkamerat van Persie i gjennom alene mot Begovic, og nederlenderen gjorde ingen feil.

Men det gikk ikke lenge før Stoke repliserte. Etter 52 minutter ladet Charlie Adam kanonen nok en gang, og denne gangen vartet han opp med en kjempekandidat til rundens mål.

Skotten hamret til på halv volley fra hjørnet på sekstenmeteren, og ballen føyk avgårde som et prosjektil og opp i det lengste hjørnet. Den tidligere Liverpool-spilleren ble med det tomålsscorer.

United presset på for utlikning, og Rooney hamret et frispark i tverrliggeren. Men Stoke klarte så vidt å holde unna.

Dermed mistet United nye viktige poeng i kampen om Champions League-plassene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Manchester United

Mest lest på Sport

Annonsebilag