*Nettavisen* Sport.

Moyes forsvarer van Persie

Manchester Uniteds Robin van Persie var heldig som slapp det røde kortet mot West Bromwich. Her takler han Morgan Amalfitano, en takling som ga ham gult kort. Foto: AP Photo/Rui Vieira

Manchester Uniteds Robin van Persie var heldig som slapp det røde kortet mot West Bromwich. Her takler han Morgan Amalfitano, en takling som ga ham gult kort. Foto: AP Photo/Rui Vieira

Men Manchester United slapp utvisning og vant enkelt mot West Bromwich.

08.03.14 16:56

WEST BROMWICH - MAN. UTD 0-3:

Manchester United tok lørdag sin andre strake seier i Premier League da West Bromwich ble beseieret med 3-0.

Men det mange vil snakke om etter kampen, er hvorvidt Robin van Persie skulle blitt utvist på stillingen 1-0.

Hadde gult fra før
Nederlenderen hadde allerede gult kort da han feide ned en West Brom-spiller, men dommeren holdt kort nummer to i lomma. Der kunne en utvisning enkelt forsvares, og van Persie er glad han slipper å sone i rivaloppgjøret mot Liverpool neste helg.

- Jeg tror van Persie hadde fått gult hvis han ikke hadde hatt kort fra før, det er helt sikkert, sier tidligere United-spiller Danny Higginbotham ifølge BBC.

United-manager David Moyes mener dommeren gjorde rett som ikke viste ut van Persie.

- Det er frispark, men ikke gult kort. Hvis det er gult kort, er vi alle i ferd med å bli for myke, sier Moyes ifølge BBC.

West Brom-sjef Pepe Mel er uenig.

- Det ble et avgjørende øyeblikk for kampen. Jeg mener det er gult kort, men dommeren er sjefen, sier Mel.

Moyes var lettet da han møtte pressen etter kampen. Moyes mener tapet mot Olympiakos i Champions League førte til en vekker for guttene hans.

- Den ble en holdningsendrer. I dag spilte vi en god kamp, og mange av spillerne mine leverte veldig gode prestasjoner, sier Moyes ifølge Manchester Evening News.

Selve kampen åpnet klønete for gjestene fra Manchester, og hjemmelaget hadde flere gode muligheter til å starte scoringsballen. Men det var likevel United som sto for kampens første scoring.

En dødball fra Robin van Persie landet på hodet til Phil Jones, og stopperkjempen headet ballen kontakt i mål fra ti meter. En vakker scoring fra den tidligere Blackburn-spilleren.

Klikk på bildet for å forstørre.

FLYT: United har nå to strake seiere i Premier League. Foto: Nick Potts / (Pa Photos)

Skulle Foster vært utvist?
Et par minutter før pause var hjemmelaget heldige. Keeper Ben Foster ruset ut og stanset ballen med hånden utenfor sekstenmeteren, men dommer Jonathan Moss vinket spillet feilaktig videre. Robin van Persie var på vei forbi Foster da keeperen handset, og United ble trolig snytt for en soleklar scoringsmulighet. Da er regelverket klart, og Foster skulle ha vært utvist i den situasjonen.

Men det ble han ikke, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til United.

- Det var en åpenbar hands. Hvis dommeren blåser der, er det rødt kort. Det er helt åpenbart, og dommeren har ingen unnskyldninger. Det er helt utrolig at han ikke dømmer på den situasjonen. Han vil kanskje hevde at han ikke så det, men hva har man linjemenn til, spør Higginbotham ifølge BBC.

Noen minutter senere økte United ledelsen. Rafael fikk ballen på høyresiden og slo inn, og foran mål ventet en målsulten Wayne Rooney. Han hadde få problemer med å heade inn 2-0-scoringen.

Innbytteren økte
Da Danny Welbeck økte til 3-0 ti minutter før slutt, etter et gjennomspill av Wayne Rooney, var all tvil borte. United tok dermed sin andre strake seier i Premier League.

Manchester Uniteds neste kamp i Premier League spilles søndag om en uke, når Liverpool kommer på besøk til Old Trafford. West Bromwich møter Swansea på bortebane dagen før.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.