RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moyes-praten som forandret Welbeck

Foto: Getty Images / All Over Press
Ba spissen bli mer lik lagkameraten.

Manchester United-spiss Danny Welbeck puttet kun ett Premier League-mål forrige sesong, så da han scoret to mål i denne sesongens aller første kamp, trodde lykkelige fans at det endelig hadde løsnet for 23-åringen.

Men Welbeck hadde ikke mer vann igjen å gi til den tørre målkontoen, og de neste 14 ligakampene kom og gikk uten scoringer signert nummer 19.

Det er ekstra krise i en sesong der lite har stemt for den regjerende seriemesteren, og klubbens store stjerne, og forrige sesongs toppscorer i Premier League, Robin van Persie, sliter med en skade.

Derfor så en hardt presset David Moyes det som nødvendig å ta seg en prat med unge Welbeck. Denne praten har United-manageren åpent gjengitt til The Mirror.

- Jeg sa at han må være den siste som forlater treningsfeltet hver dag, forteller Moyes.

Han ba Welbeck følge eksempelet til en lagkamerat.

- Wayne (Rooney) står igjen på feltet hver eneste dag. Han trener på frispark, skudd fra spiss vinkel, skudd med skru ... hva som helst. Han blir alltid igjen for å trene mer. Jeg sa til Danny at det må han også gjøre, om det kun er 15 minutter ekstra.

- Han tok utfordringen
United-treneren innrømmer at han er litt overrasket over at det skal være nødvendig å ta en slik prat med en spiller på dette nivået.

- De unge spillerne som er her lærer at de hele tiden må utvikle seg, men noen ganger, uten at du er klar over det selv, kan du kanskje glemme å fokusere på det. Derfor sa jeg til Danny at han bør bli igjen på feltet 15 minutter hver dag og trene på forskjellige avslutningssituasjoner; inne i boksen, utenfor boksen, med hodet ... Så får vi se om det gir flere scoringer fra ham.

Og det gjorde det. Ikke lenge etter at Moyes tok alvorspraten med Welbeck, scoret han to mål mot Aston Villa.

- Han scoret kun ett mål forrige sesong, og har flere enn det allerede, så det er meget positivt. Han har også slitt med en skade, men, ja, han bør absolutt score mer, sa Moyes etter helgens 3-0-seier på Villa Park.

Skotten lar seg likevel imponere av den engelske landslagsspissens scoringscomeback.

- Danny har utrolig mange gode kvaliteter, og han må bare si til seg selv at han må heve nivået sitt. Det er det vi prøver å hjelpe ham med. Vi utfordret hele laget på søndag, og sa at de måtte heve seg. Danny tok den utfordringen på strak arm, og sa «ok, jeg skal vise dere». Det var bra for både han selv og for hele laget. Når vi manglet Robin (van Persie) sto han fram og scoret to. Faktisk burde han ha scoret en hat trick, også.

Vil bruke de unge
Moyes håper at praten også vil gi Welbeck en bedre landslagskarriere.

- For England spiller han mer på venstresiden, men hvis du spør han, vil han helst være en ren toppspiss. Hvordan skal han klare å få den tilliten? Han må score mål, selvfølgelig.

Onsdagkveld møter United Stoke i ligacupen. Med Premier League-trofeet stadig lenger utenfor rekkevidde, kan dette bli turneringen som redder Moyes sin første sesong.

- Vi må være med i alle turneringer så lenge som mulig. Det er ikke mange trofeer å spille for, så vi må ha fokus på alle sammen, sier Sir Alex Ferguson sin etterfølger.

Welbeck er én av flere unge spillere som trolig vil starte mot Stoke.

- Jeg må tenke langsiktig, og da må unge spillere fra akademiet også få prøve seg. Samtidig er det viktig å blande dem med mer rutinerte spillere.

Det unge supertalentet Adnan Januzaj spiller trolig fra start i onsdagens kamp, og Rio Ferdinand skal være tilbake i midtforsvaret. Alexander Büttner tar trolig plassen til Patrice Evra på venstrebacken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere