RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Møter rekordsterk motstand

Foto: Erlend Aas/SCANPIX
Et fryktinngytende sterk VM-klart landslag, satte også en sterk rekord fire dager før møtet med Norge.

Rotterdam (ANB): Landslagssjef Egil Drillo Olsen brukte deler av søndagen på å understreke at seier mot Nederland onsdag vil sende Norge tilbake i kampen om billett til VM-sluttspillet i Sør-Afrika neste sommer. Samtidig vet landslagssjefen veldig godt at det venter uhyggelig tøff motstand på Feyenoord Stadion.

Det siste ble lørdagens borteseier på Island et nytt bevis på. Og nederlenderne benyttet ikke bare muligheten til å sikre seg VM-billetten på sagaøya, men plukket også med seg en europisk rekord.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Alene på toppen
Foran Island-kampen hadde nemlig de oransje vunnet sju bortekamper på rad i VM-kvalifiserings-sammenheng. Bare tidligere Vest-Tyskland og Sverige har klart å levere samme seiersrekke. Tyskerne gjorde det til gjengjeld to ganger (på 50- og 80-tallet), mens svenskene gjentok bedriften mellom 2001 og 2005.

Etter 2-1-seieren lørdag står nederlenderen alene tilbake på toppen av lista. Åtte strake seire på bortebane lyder den nye rekorden. Det er mildt sagt kruttsterkt.

Sist onsdagens norske motstandere tapte en kamp i VM-kvalifiseringen på bortebane var høsten 2004. Da ble det pussig nok 2-2 mot laget som sto i veien for Norge lørdag - Makedonia.

I denne VM-kvalifiseringen har heller ikke nederlenderne tapt hjemme. Det sier vel det meste om hvor vanskelig onsdagens oppgave blir for Drillo & co.

Imponert sjef
Den nederlandske landslagssjefen Bart van Marwijk innrømmer gjerne at han er imponert over laget sitt, og vil ikke høre snakk om at nederlenderne har møtt enkel motstand.

– Alle sier at dette var en lett gruppe, men når du vinner seks kamper på rad, fortjener du en kompliment, sier han.

Landslagssjefen ser det som en stor seier at VM-billetten allerede er i boks.

– Hvis dere hadde sett hva som skjedde i garderoben etter kampen, er det liten tvil om at dette var en seier. Følelsene fikk fritt spillerom, sier han.

Også nederlandske aviser feiret at landets fotballhelter kan belage seg på tur til Sør-Afrika. Storavisen The Telegraaf trykket blant annet en stor oversikt over spilleplanen for neste års mesterskap. Spørsmålet er om norske aviser får grunn til å gjøre det samme. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere