Mutu må betale 150 millioner

Foto: EPA/Scanpix

Rumeneren tapte anken i Idrettens Voldgiftsrett.

31.07.09 15:28

Chelsea vant igjennom i Fifa med sitt krav om erstatning fra Adrian Mutu, som ble sparket ut av londonklubben etter at han testet positivt for kokainbruk i 2004.

Mutu var den gang anerkjent som en av verdens beste angrepsspillere og kom til Chelsea fra Parma, hvor han hadde scoret 18 mål på 31 kamper. Chelsea-karrieren stoppet etter 27 kamper og bare seks mål.

Fifa bestemte at Mutu måtte betale 17,17 millioner euro i erstatning til Chelsea, en avgjørelse den talentfulle spissen anket til Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

Mutu tapte saken også der. Det betyr at den nåværende Fiorentina-spissen må ut med om lag 150 millioner kroner til Chelsea. Mutus advokater anbefaler imidlertid klienten å ta saken videre til en sivil domstol.

- Hvis du ikke er tilfreds med en avgjørelse i idrettens domstoler, går du til sivile domstoler. Jeg er overbevist om at saken vil fortsette med denne vinklingen, sier en av spillerens advokater, Cristian Sarbu, til tv-stasjonen Realitatea TV ifølge Reuters.

Mutu beskrev i fjor botens størrelse som umenneskelig og mente at hans kontraktsbrudd ikke rettferdiggjorde en slik sum.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.