RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mye Ojo for penga

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Han kom gratis fra Adeccoligaen. Nå er Brann sikre på at Kim Ojo (22) er verdt mange millioner.

VÅLERENGA - BRANN 0-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): - Det er moro å score mål, men jeg er ikke helt i toppform ennå.

Sa matchvinner, banens beste og årets funn, Kim Ojo, etter å ha senket gullfavorittene Vålerenga. Mannen som i fjor levde en anonym tilværelse i Adeccoligaen, er gaven Brann trengte midt i sitt generasjonskifte. Alt Brann skaper av offensiv kraft, står spissen fra Nigeria bak.

- Ja, det siste målet var fra øverste hylle. Det hadde ikke mange gjort etter ham, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til Nettavisen.

Likevel mener Skarsfjord at Ojo er enda viktigere på andre måter:

- Det mest imponerende er at han er en lagspiller med stor L. Den totalinnsatsen han la ned over 90 minutter er utrolig imponerende, sier Skarsfjord.

Verdt millioner
Med fem mål så langt, er Ojo, ved siden av Lillestrøms Anthony Ujah, Tippeligaens store hit så langt. Og når LSK verdsetter Ujah i 20 millioner-klassen, jamfør en tabloidsavis lørdag, kan ikke Ojo være så langt bak, tror Skarsfjord.

- Ser du på sesongen så langt, er det lett å si at Kim er en av beste signeringene til Brann på mange år. En dag blir han kanskje verdt millioner for klubben. Men ikke glem at han fremdeles er i utvikling. Det er utrolig artig å trene med ham hver dag, fordi han er ydmyk, lærevillig og svært målbevisst, sier Skarsfjord.

Nå lurer mange på hvordan Ojo kan være så god i Tippeligaen, bare ett år etter at han var sånn passe god for Nybergsund i 1. divisjon.

- Det kan virke som han har brutt isen det siste året. Han en spiller som aldri tenker at han er god nok, forklarer Skarsfjord.

Ville rette opp Molde-kampen
Selv var Ojo mest opptatt av å takke Gud for seieren og målene – slik han ofte gjør – og forklare motivasjonen han følte etter det sure tapet for Molde sist runde.

- Etter at jeg bommet på straffe mot Molde, var jeg skuffet og sint. Derfor var jeg ute etter å rette på det i dag. Jeg er takknemmelig for at jeg fikk gjort det i dag, sier Ojo til Nettavisen.

Målet som avgjorde kampen var av den sorten du vanligvis ser i andre ligaer enn den norske. Ojo fikk en pasning fra backen Sævarsson like utenfor 16-meteren med ryggen mot mål. Med et lekkert mottak, dro han seg forbi André Muri og inn i 16-meteren, før han dundret ballen med venstre ned i hjørnet.

- Jeg fikk en god pasning fra Birkir, og det gjorde det lettere for meg å score, sa Ojo selv.

Andresen hyller Ojo
Målet kom i en periode da VIF nærmet seg utlikning. Brann ble presset lenger og lenger bak i banen og 1-1 lå i lufta. Men etter Ojos 2-0-scoring gikk piffen ut av hjemmelaget.

- Vi tapte helt fortjent. Det gikk for sakte med oss og for fort med Brann, sier VIF-trener Martin Andresen til Nettavisen, som også er imponert over Ojos ferdigheter:

- Det er ingen tvil om at Ojo er en kjempeforsterkning for Brann.

Brann er for øvrig det første laget som vinner en tippeligakamp over VIF på Ullevaal stadion siden sommeren 2009 – da Sandefjord, med dagens Brann-kaptein Erik Mjelde på laget, vant 2-1. Og Mjelde ble matchvinner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere