*Nettavisen* Sport.

Mye rot rundt Royal League

UEFA nekter å godta spilledatoene i Royal League. Dermed er det ennå høyst uvisst når årets turnering starter.

25.10.05 08:28

Det nærmer seg serieslutt i eliteserien, men lagene som skal i aksjon i Royal League må fortsatt smøre seg med tålmodighet før de får vite programmet for vinterens turnering.

Kollisjoner
Bakgrunnen er at Det europeiske fotballforbundet (UEFA) ikke vil godta forslaget til kampdatoer.

- Vi har hatt programmet klart, men like før vi skulle offentliggjøre spilleplanen, fikk vi 6. oktober et brev fra UEFA. De ville ikke godkjenne de spilledatoene som lå i konkurranse med UEFA-cupen - altså torsdager, sier turneringsleder Boye Skistad til dansk TV 2.

UEFA-cupen har faste spilledatoer på torsdager, som også er den ukedagen de fleste Royal League-kampene var tenkt spilt. UEFA drøyer med en dispensasjon, og sesongstarten er derfor utsatt. I tillegg skal Norges landslag og Danmarks U21-landslag ut i play off-kamper, noe som også skaper hodebry.

- Neppe klar
- På grunn av de klimatiske forholdene, spesielt i Norge og Sverige, hadde vi håpet på en tidligere start enn i fjor. Men slik det ser ut nå, blir vi neppe klar til turneringsstart verken 3. eller 10. november, slik vi håpet på, sier Skistad.

Fra Norge er Start og Vålerenga allerede klare for turneringen. I tillegg er Lyn så godt som klar, mens Lillestrøm og Viking kjemper om den siste plassen. De tolv deltakerlandene fordeles i tre puljer, og de to beste lagene samt de to beste treerne går videre til kvartfinalene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.