RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myhre-effekten er over

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Petter Myhre-gløden er borte og Vålerengas gamle spøkelse er tilbake: Laget klarer ikke å score mål.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen) VÅLERENGA-STRØMSGODSET 0-0: – En blanding av uflaks og udyktighet, sier Myhre.

Etter fire kamper står Vålerenga med to poeng og to scoringer – ikke akkurat det fansen hadde forventet. Ikke akkurat det trener Petter Myhre hadde forventet heller.

– Vi kan ikke annet enn å skylde på oss selv, selv om jeg mener vi har en del uflaks. I dag styrte vi alt og skapte flere sjanser, men likevel scoret vi ikke, sier Myhre.

– Vanskeligste i fotball
Vålerenga spilte uten kaptein Christian Grindheim (lårskade) og Thomas Holm, og startet med Ronny Johnsen i den sentrale midtbanerollen. Like etter pause hinket også han ut med skade. Men frafallene til tross, VIF kjørte til tider over Godset og skapte flere store sjanser.

– I dag synes jeg vi gjorde alt riktig, bortsett fra å score, sier Jørgen Jalland, som selv så et skudd fra 25 meter bli mesterlig reddet av Espen Johnsen.

– Vi var ikke dyktige nok i avslutningsfasen. Selv om vi gjorde mye riktig, er vi akkurat nå ikke gode nok på det som er vanskeligst i fotball: Å score mål, sier Myhre.

Og grunnen til det er, ifølge Myhre, at laget ikke er gode nok til å true bakrommet, ikke er aggressive nok i boksen og ikke spiller med selvtillit. Han kunne sikkert nevnt én grunn til: Laget mangler en skikkelig goalgetter. Jan Derek Sørensen, som bøttet inn mål i fjor høst, er en skygge av seg selv om dagen.

Kanskje kommer Braaten?
VIFs sportsdirektør Jan Erik Aalbu skal ha sagt at Rosenborgs Daniel Braaten er på VIFs ønskeliste, og på spørsmål om det svarer Myhre:

– Det er veldig usikkert om det blir noe av, men Daniel er en god spiller.

Mot Godset kom Rune Lange inn som spiss det siste kvarteret og skapte mye i løpet av den korte tiden. Helt alene med keeper burde han kanskje ha sikret VIF tre poeng, men Espen Johnsen reddet til corner.

– Rune er på gang og vil komme mer og mer med framover, sier Myhre.

Fagermo fornøyd
Ikke overraskende var Godset-trener Dag-Eilev Fagermo godt fornøyd med ett poeng mot VIF. Men han var likevel ikke helt fornøyd med lagets prestasjoner.

– I første omgang ga vi bort ballen hele tiden og gjorde det vanskelig for oss selv. I andre omgang var pasningsspillet bedre. Men vi viser at vi er et vanskelig lag å slå, og det skal flere få merke seg i løpet av sesongen, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere