*Nettavisen* Sport.

Myhre skryter av Larsen

Thomas Myhre er full av beundring for Jan Kjell Larsen, og mener 21-åringen bør komme seg vekk fra FK Haugesund.

24.05.05 17:13

I vinter forsøkte Lillestrøm å kjøpe Jan Kjell Larsen fra FK Haugesund, som i fjor rykket ned til 2. divisjon. Klubbene ble imidlertid ikke enige om overgangssum, til keepertalentets store skuffelse. Lillestrøm hentet i stedet inn Heinz Müller på en ettårskontrakt. Larsen bytter fortsatt gjerne ut Haugesund Stadion og 2. divisjon med Åråsen og eliteseriespill.

- Jeg har alltid sagt at jeg ønsker å spille i eliteserien, sier Larsen til TV 2 Nettavisen.

Landslagets førstekeeper Thomas Myhre er enig med Larsen i at han bør bytte klubb så raskt som mulig.

- En framtidens mann
- Jeg har utrolig sans for Jan Kjell. Jeg så han på en samling i fjor, og da var han helt fantastisk. Det er synd at ingen i eliteserien har snappet han opp. Han er en framtidens mann, skryter Thomas Myhre, som stort sett har vært førstekeeper på det norske landslaget det siste tiåret.

Myhre sliter med en brystskade, og spiller ikke mot Costa Rica. Det åpner døren for Espen Johnsen - og kanskje også Jan Kjell Larsen.

Redd for å stagnere
Hvis Larsen skulle få spilletid for Norge mot Costa Rica, blir han den første spilleren fra tredje divisjonsnivå som debuterer på landslaget siden Roy Amundsen gjorde det for Snøgg i 1981. Spørsmålet er hvor lenge den talentfulle keeperen kan bli i 2. divisjon. Også Chelsea har vist interesse for Larsen, som fyller 22 år om én måned.

- Jeg er litt redd for å stagnere, innrømmer Larsen.

U21-landslagskeeperen har to år igjen av kontrakten med FK Haugesund, og både håper og tror på et klubbytte i sommer.

- Prisen på meg går jo bare nedover, konstaterer han.

Flere interesserte klubber
Lillestrøm er mest sannsynlig fortsatt interessert i å kjøpe keepertalentet, selv om daglig leder Jan Åge Fjørtoft er forsiktig i uttalelsene.

- Det vil jeg verken bekrefte eller avkrefte for øyeblikket. Alt jeg kan si, er at vi var interessert i å hente ham tidligere, sier LSK-sjefen.

Ifølge FK Haugesund foreligger det ingen konkrete bud på Jan Kjell Larsen i øyeblikket.

- Vi har ikke hørt noe fra Lillestrøm siden sesongslutt i fjor. Da ringte Jan Åge Fjørtoft og la frem en sum, men samtalen var over i løpet av 40 sekunder. Vi var ikke fornøyd med det LSK ønsket å by for ham, sier sportslig leder Nils Halvor Berge til TV 2 Nettavisen.

- Men det er fremdeles interesse fra både norske og utenlandske klubber, uten av jeg vil nevne navnet på disse. Det gjør vi først når det eventuelt foreligger et konkret bud, noe det foreløpig ikke har kommet, legger han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.