RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Lene Mykjåland liker å spille mye. Hun har hatt mye å glede seg over så langt i VM, med maksimal spilletid i gruppespillet. Mandag blir det bruk for henne igjen mot England.
Lene Mykjåland liker å spille mye. Hun har hatt mye å glede seg over så langt i VM, med maksimal spilletid i gruppespillet. Mandag blir det bruk for henne igjen mot England. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Mykjåland: - Jeg hater å bli byttet ut

Lene Mykjåland hadde maksimal spilletid i VMs gruppespill, som bare én av to norske spillere. Det er hun fornøyd med.

– Som mange andre fotballspillere hater jeg å bli byttet ut. Det har jeg alltid gjort, så jeg er glad for at jeg ikke er blitt det, sier hun til NTB.

Opplevelsen er svært ulik den hun hadde i Norges suksess-EM for to år siden. Da ventet hun på å bli byttet inn. Etter et innhopp i åpningskampen ventet hun forgjeves. Alle de fem gangene hun har vært i Even Pelleruds tropp uten å spille var under EM i Sverige.

I hennes første VM i 2007 ble hun syk og måtte reise hjem før tiden. For fire år siden ble hun skadd i første kamp, og da hun ble spilleklar igjen ble Norge slått ut. Håper hun at dette endelig skal bli hennes mesterskap?

Mykjåland er blitt en viktig spiller for Pellerud og har vært på banen i de 27 siste landskampene. I VM har hun vært indreløper i tre omganger, midtbaneanker i tre. Helt fornøyd er hun ikke med VM-innsatsen.

– Det har gått sånn greit, kanskje. Jeg føler at jeg har mer å gå på, og jeg tror det er en del andre som føler det samme. Vi har ikke fått ut maksen, bortsett fra kanskje glimtvis, men vi har tatt mange poeng og scoret masse. Jeg tror det kan love bra, sier hun.

Veien videre i VM ser også veldig gunstig ut for Norge. Alle de største VM-favorittene har havnet på motsatt side av tablået for cupspillet.

Norge har slitt mot mandagens motstander og ikke slått England siden 2002.

– Oi, er det så lenge siden? De kampene jeg husker mot England har vært i La Manga i januar, på en tid hvor vi er i gang med en tøff oppkjøringsperiode. Det har ikke vært veldig betydningsfulle kamper, sier hun.

– Vi har lyst til å komme mye lenger enn til åttedelsfinale i VM, og vi har gode muligheter til å slå England selv om det er et godt lag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere