*Nettavisen* Sport.

Nå blir det billigere å se disse gutta

FULL TRIBUNER: Norges Fotballforbund setter ned prisene på landskamper, slik at flere skal komme på kamp. Foto: Erlend Aas (NTB / Scanpix)

Norges Fotballforbund setter ned prisene.

Det har den siste tiden vært glissent på tribunen når det norske landslaget spiller sine hjemmekamper på Ullevaal stadion.

I møtet med Russland nå nylig møtte rundt 11.500 mennesker opp.

En av grunnene til publikumssvikten er dyre billetter og mange har klaget på at det rett og slett er for dyrt for en familie å dra på landskamp i Oslo.

Nå setter Norges Fotballforbund ned prisene.

Det opplyser forbundet i en pressemelding torsdag. Nedjusteringen gjelder ikke bare for privatkamper, men også for EM-kvalifiseringskamper.

- Målet vårt er å ha et fullsatt Ullevaal stadion når Norge spiller kvalifiseringskamper. Nå koster den første kvalifiseringskampen mot Italia fra 300 til 500 kroner for voksne – til sammenligning kostet kampene mot Sveits og Island i fjor 400-600. I tillegg koster barnebilletter kun 100 kroner, som er betydelig rimeligere enn tidligere. Nå tilbyr vi også barnebilletter over hele stadion til denne prisen, sier kommersiell direktør Tom Fodstad i NFF.

Prisene innebærer at en familie med to voksne og to barn kan se åpningskampen i EM-kvalifiseringskampen mot Italia for 800 kroner.

Kvalifiseringskampen mot Bulgaria 13.oktober koster 100-300 kroner for voksne, mens barnebillettene koster kun 50 kroner, opplyser NFF.

- I snitt har vi satt ned prisene våre på landskamper med 35-40% bare siden i fjor, og hvis vi får en god start på kvaliken til høsten så tror vi at vi på et snitt på over 20.000 tilskuere på de tre gjenstående kampene i år, sier Fodstad.

Prisene i høst:
1.
Norge – Italia Voksne kr. 300, til 500, barn kr. 100 (barnebillett gjelder hele stadion)

2. Norge – Bulgaria Voksne kr. 100, til 300, barn kr. 50 (barnebillett gjelder hele stadion)

3. Norge – Estland Voksne kr. 100, til 200, barn kr. 50 (barnebillett gjelder hele stadion)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag