*Nettavisen* Sport.

Nå blir det bråk, Ashley Cole

Foto: Pa Photos/Scanpix

Ashley Cole med voldsomt utbrudd på Twitter.

05.10.12 19:41

Det engelske fotballforbundet publiserte fredag formiddag et 63 sider langt dokument som forklarer hvorfor John Terry ble ilagt fire kampers karantene.

Chelsea-kapteinen fikk karantene og en bot på 220.000 pund som en følge av at han skal ha kommet med rasistiske kommentarer til QPRs Anton Ferdinand.

Twitret i sinne
I dokumentet, som ble offentliggjort fredag, skriver FA at verken forsvaret til Chelsea-kapteinen eller Ashley Cole, som vitnet, var spesielt troverdig.

Det fikk Cole til å se rødt. Fredag ettermiddag skrev han følgende på sin twitterkonto:

«Hahahahaa, bra gjort FA. Jeg løy, gjorde jeg? #GJENGMEDF*****»

Chelsea-backen er mildt sagt forbannet fordi han ikke blir sett på som et troverdig vitne og kan trolig vente seg straff for utbruddet på Twitter.

En drøy time etter at Cole sendte ut sin sinte melding, ble den slettet. Man kan vel trygt si at skaden allerede er gjort.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skaper reaksjoner
Gary Lineker er en av de som reagerer på det kraftige utbruddet fra landslagsbacken.

- Dette er en forbløffende tweet fra @TheRealAC3, jeg foreslår en kjapp unnskyldning fra Ashley. Han har vært en glimrende landslagsspiller for England - ikke ødelegg det, skriver Lineker på Twitter.

Temaet dukket opp midt i Roberto Di Matteos pressekonferanse i forbindelse med Chelseas kamp mot Norwich, og italieneren så ikke ut til å ta imot nyheten med glede.

- Di Matteo er vanligvis ganske rolig, men selv han slet da «Twatgate» ble nevnt på pressekonferansen. Han sukket tungt før han dro, skriver Times-journalist Rory Smith på Twitter.

The Independent skriver at Cole nå risikerer å miste landslagsplassen som følge av den aggressive twittermeldingen.

Ba om unnskyldning
Cole er tatt ut i Englands landslagstropp til VM-kvalifiseringskampene mot San Marino og Polen og runder 100 kamper dersom han spiller begge.

Det spørs imidlertid om det blir aktuelt etter fredagens raseriutbrudd.

Cole valgte uansett å be om unnskyldning for kommentaren han la ut på Twitter. Ifølge BBC sier Cole følgende:

- Jeg kommer med en uforbeholden beklagelse for min kommentar om det engelske fotballforbundet. Jeg var veldig opprørt og tvitret følelsene mine i kampens hete, sier Cole.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.