Nå blir det «Viva Las Vegas»

Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Amin Askar har store planer for sommerpausen.

BRANN - FREDRIKSTAD 2-0:

BERGEN (Nettavisen): Amin Askar har imponert i vårsesongen og enkelte vil ha det til at 23-åringen er blant årets beste kjøp i Tippeligaen.

Etter søndagens oppgjør mot Tromsø kan Askar ta seg en velfortjent ferie. Den går til den elleville byen Las Vegas. Det er imidlertid ikke noe guttetur med flatfyll høyrevingen skal på, for å feire den elleville vårsesongen på banen.

- Blir veldig rolig
Lørdag andre juni skal brannspilleren nemlig gifte seg med sin utkårede Helene Johansen Baarli i nettopp Las Vegas. Hotellet seremonien befinner seg på er Flamingo hotell.

- Det blir et veldig rolig bryllup med noen få venner, forteller Askar til Nettavisen.

- Hvorfor valgte dere Las Vegas?

- Det er en veldig fin by, samtidig som det passer å ta bryllupsreisen derfra, fortsetter han.

Hvor bryllupsreisen går vet han ikke.

- Vi skal i alle fall til et sted med en foss. Jeg vet ikke helt. Det er dama som styrer med det, forteller han.

- Kan ikke skeie ut
Årets sesong har vært preget av et tett kampprogram på grunn av det kommende europamesterskapet. Dermed får Askar og Johansen Baarli en kjærkommen ferie til å pleie kjærligheten.

- I mai har det vært tett med kamper. Jeg har ikke hatt tid til et utdrikkingslag for eksempel. Det blir heller ikke tid til før vi reiser, forteller nordmannen.

- Har ikke lagkameratene funnet på noe sprell?

- Nei de har faktisk ikke det.

Det bekrefter også medspiller Erik Mjelde. Trolig kommer det ikke noen sprell fra lagkameratene.

- Vi har ikke hatt tid til å arrangere noe. Mai har vært en tøff måned med mange kamper, sier Mjelde til Nettavisen.

Kjærligheten på banen
Det er ikke bare utenfor banen Askar har funnet kjærligheten. Samspillet mellom nordmannen og islendingen Birkir Mär Sævarsson har høstet frukter i vår for rødtrøyene.

Etter Branns seier mot Fredrikstad, kunne branntrener Rune Skarsfjord avsløre at Brann har endret spillestilen fra i fjor. Askar stortrives med å spille med Sævarsson.

Begge har vist god form i hele vår og utgjør et av Branns angrepsvåpen.

Askar har hele fire fulltreffere og to målgivende, mens Sævarsson har ett mål og en målgivende fra sin høyrebackposisjon.

- Vi har trent på samarbeidet i vinter. Det ser ut til å fungere, for vi har blitt skikkelig kjent med hverandre nå, sier Amin Askar til Nettavisen.

- Vi er egentlig veldig like spillere, samtidig som vi utfyller hverandre bra. Jeg dekker oppe defensivt for Birkir hvis han vil utfordre offensivt, fortsetter Askar.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix / Marit Hommedal

- Fantastisk spiller
Sævarsson på sin side hyller høyrevingen.

- Han er en fantastisk spiller. Det er vanskelig å si hvorfor han trives å spille foran meg. Jeg er enig i at vi utfyller hverandre bra egentlig, forteller islendingen til Nettavisen.

- Det ser ut til at forsvaret til motstanderen blir litt forvirret og ikke vet hvordan dem skal forsvare seg når vi angriper dem fra vår høyre side. Forsvaret åpner seg mer opp. Vi er to spillere som besitter stor hurtighet. Det er nok der mye av forklaringen ligger, fortsetter Sævarsson.

Med lykke både på og utenfor banen, kan Askar se fram mot det forestående bryllupet. Først må han bare plukke tre poeng på Alfheim førstkommende søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.